A világ leghalkabb mechanikus billentyűzete

A Matias Quiet Pro névre keresztelt megoldásának sokan fognak örülni

A világ leghalkabb mechanikus billentyűzete

A mechanikus billentyűzeteket sokan szeretik, ám ezek a termékek zajosságuk miatt sokakat zavarhatnak, ugyanis a mechanikus kapcsolóknak van egyfajta jellegzetes, kattanó hangjuk, amit hosszú perceken vagy akár órákon át hallgatva könnyű megunni.

A mechanikus billentyűkkel ellátott billentyűzeteket mégis sokan kedvelik, ugyanis olyan jellegzetes billentyűlenyomási élményt kínálnak, amit semmi más billentyű sem nyújt. A Matias mérnökei most egy új billentyűzettel rukkoltak elő, amely mechanikus felépítésre támaszkodik, de a gyártó állítása szerint nem hangosabb, mint egy átlagos, normál billentyűzet.

A kanadai gyártó szupercsendes billentyűzete a Quiet Pro nevet kapta. Ez a modell a népszerű Tactile Pro új változata, ám fontos különbség, hogy a Tactile Pro még Alps típusú mechanikus kapcsolókra támaszkodott, míg a Quiet Pro már új, házon belül kifejlesztett kapcsolókat alkalmaz. A friss kapcsolók két év kemény munkájának eredményeként születtek meg és igen nagy reményeket fűz hozzájuk a gyártó. A Quiet Pro billentyűzet ugyanolyan gépelési élményt nyújt, mint Tactile Pro névre hallgató társa, ám a gépelés közbeni zajszintje már egy hagyományos, membrán alapú technológiát alkalmazó billentyűzetéhez hasonlít. Jó hír, hogy a speciális kapcsolókat nem sajátítja ki a vállalat: a Quiet Pro modellhez készített kapcsolók más gyártók számára is elérhetőek lesznek, sőt, a cég még a barkácsolni vágyó felhasználók számára is értékesíteni fogja őket, igaz, csak kis mennyiségben.

A 150 dolláros újdonság 460 x 165 x 35 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig nem kevesebb, mint 1249 gramm. A billentyűkön lézergravírozással készített feliratok díszelegnek és a normál gombok mellett médiafunkciók vezérlésére alkalmas funkcióbillentyűk is jelen vannak. A több billentyű egyszerre történő lenyomásából adódó problémákat az N-key rollover funkció küszöböli ki, így nem kell tartani a ghosting effektus okozta kellemetlenségektől. Érdekesség, hogy a billentyűzet numerikus billentyűtömbjénél találunk egy második „Tab” billentyűt is, amelynek az Excel mágusok fognak örülni, hiszen segítségével felgyorsítható az adatbevitel. A különlegességek sorát három darab USB 2.0-s port zárja. A termék 1,83 méter hosszú USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott konfigurációhoz.

A Matias persze nem csak a PC-s társadalom tagjaira, hanem a macesekre is gondolt, így a billentyűzet nem csak feketében, hanem ezüstben is elérhető lesz. A termékek színtől függetlenül 150 dolláros ajánlott végfelhasználói áron érkeznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward