A világ legenergiahatékonyabb processzora

A VIA ma jelentette be a VIA Eden ultra-alacsony feszültségű (ULV) processzorcsalád legújabb, 500MHz-es tagjának érkezését. ...

A világ legenergiahatékonyabb processzora

A VIA ma jelentette be a VIA Eden ultra-alacsony feszültségű (ULV) processzorcsalád legújabb, 500MHz-es tagjának érkezését. Ez a VIA CoolStream Architecture szerint tervezett processzor a már említett 500MHz-es teljesítményre mindössze 1W csúcsfogyasztás és 100mW (0.1W) üresjárati fogyasztás mellett képes. A rendkívül kompakt, 21mm x 21mm-es NanoBGA2 csomagolásban megbújó VIA Eden ULV processzornak köszönhetően az x86-os platform még kisebb és könnyebb vázakba helyezhető, mint valaha.

Mi több, a processzor tervezésénél ügyeltek az egyre fokozódó biztonságossági igényekre is, így a VIA Eden ULV a világ leggyorsabb x86-os biztonsági rendszerét is magában foglalja: a VIA PadLock Security Engine-t, amely valós időben teszi lehetővé az adatok katonai szintű kódolását a maga rendkívül sokrétű és átfogó biztonsági eljárásaival.

Az új VIA processzor ezen felül kombinálható az ultra-kompakt VIA CX700/M rendszerű média-processzorral is, amely maga egy mindössze 3,5 watton működő, multimédia-eszközök széles választékát támogató digitális média-chipset, amely a maga kapcsolási és tárolási lehetőségei révén 10 wattnál is alacsonyabb csúcsfogyasztású rendszerplatformokat tesz lehetővé. A VIA Eden ULV-t számos más termékkel együtt mutatták be a Taipei-i Embedded System Conference alkalmával.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward