A vártnál olcsóbb lett az Iconia Tab A700

Az Iconia Tab széria legfrissebb tagja tűéles képpel és izmos hardverrel a háta mögött érkezik, miközben az ára is kedvezően alakul.

A vártnál olcsóbb lett az Iconia Tab A700

Az Iconia Tab széria legfrissebb tagja tűéles képpel és izmos hardverrel a háta mögött érkezik, miközben az ára is kedvezően alakul.

Az taiwani vállalat nem siette el a készülékek szállítását, hiszen a bemutatóra még az év elején megrendezett CES-en került sor, ám ennek ellenére is övék lett az első ilyen magas felbontású kijelzővel szerelt androidos tábla (szorosan a nyakukban lihet az ASUS az Infinity-vel). A 10,1 hüvelykes képátlóval rendelkező panelen 1920 x 1200 képpont sorakozik, ezzel a pixelsűrűség 224 PPI lett. Persze ez valamivel elmarad az Apple készülékétől, mert ott 263 képpontot sűrítettek egy colra, de sokkal jobb eredményt produkál, mint a jelenlegi androidos megoldások. A magas felbontás mellé erő is kell, erről pedig az Nvidia gondoskodik a Tegra 3-as lapkakészlettel, ami jelen esetben 1,3 GHz-es órajelen ketyeg majd, amennyiben mind a négy főmag terhelés alatt lesz, ha csak egyetlen Cortex-A9-re lesz szüksége, akkor viszont 1,4 GHz-ig is felmehet, terhelés nélkül pedig itt is az 500 MHz-es frekvencián üzemelő energiatakarékos mag veszi át a feladatokat. Az 1 GB rendszermemória mellett 32 GB-os háttértárt építettek a gépbe, de van microSD kártya slot is, ami támogatja az SDXC-t.

Az A700-ban nem lesz 3G hálózati modem, így csak WLAN-on keresztül internetezhetünk. Kapunk viszont Bluetooth 3.0 modult és GPS vevőt is. Kamerák tekintetében egy 5, és egy 1 megapixeles egységet rejt a tábla, az előbbi a hátlapon lesz egy LED villanó társaságában, az utóbbi pedig a videóhívásokért felel majd, amiket így akár HD felbontásban is bonyolíthatunk.

A 670 grammos eszközben egy 9800 mAh-s telep kapott helyet, ami a gyártó hivatalos közlése szerint, akár 13 órányi használatra is elegendő lehet. Amennyiben ez valóban így van, és a tesztek is erre engednek következtetni, akkor az új Iconia lehet a leghosszabb ideig üzemelő tablet a piacon. A gépen a Google legújabb fejlesztését találjuk majd, de ezúttal az Ice Cream Sandwich (Android 4.0) az Acer tervezői által készített felhasználó felületet kapja majd.

Az Acer Iconia Tab A700 ára 480 euró lesz. Ez nagyjából az új iPad belépő variánsával lesz majd egy szinten, ami egészen kedvező a specifikációkat tekintve, ráadásul itt már 32 GB tárhelyet kapunk, míg az iPad csak 16 GB-tal rendelkezik ennyiért. Eredetileg az Acer közel 600 eurót kért volna érte, de mire megjelent 20%-kal lenyomták az árát. A készülék hamarosan a hazai boltokban is feltűnik, Németországban, és a szomszédos Ausztriában már bárki megvásárolhatja. Fekete és szürke színvariánsok közül választhatunk majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward