A vártnál nagyobb mértékben nőtt a mobiltelefonok piaca

Az IDC elemzői elkészültek a mobiltelefonok szegmensének legutóbbi negyedéves teljesítményéről árulkodó kimutatásaikkal, amelyek érdekes eredményekről számolnak be. A teljes mobiltelefon szegmens – amelyben az okostelefonok is benne vannak – a harmadik negyedév folyamán 393,7 millió mobil leszállítására volt képes világszerte, ami éves szinten 12,8%-os növekedésnek minősül. A növekedés mértéke felülmúlja az IDC korábbi előrejelzését, amelyben a cég csak 9,3%-os növekedést várt.

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a mobiltelefonok piaca

Az IDC elemzői elkészültek a mobiltelefonok szegmensének legutóbbi negyedéves teljesítményéről árulkodó kimutatásaikkal, amelyek érdekes eredményekről számolnak be. A teljes mobiltelefon szegmens – amelyben az okostelefonok is benne vannak – a harmadik negyedév folyamán 393,7 millió mobil leszállítására volt képes világszerte, ami éves szinten 12,8%-os növekedésnek minősül. A növekedés mértéke felülmúlja az IDC korábbi előrejelzését, amelyben a cég csak 9,3%-os növekedést várt.

Annak ellenére, hogy a globális szállítási mutató tekintetében éves szinten kétszámjegyű növekedés érhető tetten, némi csökkenést is meg lehetett figyelni a harmadik negyedév során: az Amerikai Egyesült Államok és Nyugat-Európa területén csökkentek a szállítási mutatók. Az Amerikai Egyesült Államok területén az Apple új iPhone-jának késése, míg Nyugat-Európában a gazdaság teljesítménye miatti aggodalom nyomta rá a bélyegét a szállítási mutatók alakulására – azaz a vásárlói igények összességében mindkét esetben csökkentek a mobilok iránt.

Vessünk egy pillantást a mobiltelefon gyártók teljesítményére is. A piacot ezúttal is a Nokia uralja, aki 106,6 millió mobilt szállított le világszerte. Ettől függetleneül az eredmény éves szinten 3,4 százalékpontos csökkenést jelent, így a cég piaci részesedése ezúttal 27,1%-os értéket képvisel. A második helyezett a Samsung Electronics lett, aki 87,8 millió mobilt szállított le a harmadik negyedév folyamán. A gyártó harmadik negyedéves teljesítménye éves szinten 23%-os növekedést mutat, piaci részesedése pedig 22,3%-on áll. A harmadik helyen az LG Electronics található, aki 5,4%-os piaci részesedést könyvelhetett el, miután 21,1 millió mobilt- és okostelefont szállított le. Ez az eredmény 25,7%-os csökkenést jelent, ugyancsak éves szinten.

A negyedik helyre ezúttal az Apple-t megelőzve a ZTE futott be. A vállalat a piac 4,9%-át uralja, hála a 19,1 millió leszállított mobilnak, ami éves szinten 57,9%-os javulást jelent. Az Apple a harmadik negyedév folyamán 17,1 millió iPhone-t szállított le, ami éves szinten 21,3%-os növekedést jelent, de a cég így is csak a mobiltelefonok szegmensének 4,3%-át tudhatja magáénak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward