A vártnál kevesebb memória került az iPhone 11-be

Viszont olyan hardveres komponens is lehet benne, amit szoftveresen tilt az Apple.

A vártnál kevesebb memória került az iPhone 11-be

Az Apple általában érzékeny információként kezeli azt, hogy mennyi rendszermemória van az okostelefonjaiban, és az iPhone 11 széria bemutatásakor sem beszélt erről az adatról. Mostanra viszont vannak mérési eredmények, amik elárulták a RAM kapacitását. És ezen felül arról az érdekes pletykáról is beszámolhatunk, miszerint ott lehet a fordított vezeték nélküli töltést támogató egység a mobilokban, csak ennek a használatát tiltja a cupertinói osztag.

Az elmúlt hetekben több olyan hír is szárnyra kapott, ami arról szólt, hogy az Apple megnöveli az okostelefonjaiban található rendszermemória méretét a mostani generációváltással. Voltak olyan híresztelések, amik egy gigabájt plusz RAM-ról szóltak, de a legtöbbször arról lehetett hallani, hogy 6 GB-tal szerelve fognak munkába állni az iPhone XS és XS Max utódai, de most úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet.

Hivatalosan nem lehet tudni továbbra sem, hogyan állnak a RAM tekintetében az egyes iPhone 11 modellek, de az első teszteket követően nagyon úgy fest, hogy az Apple A13 Bionic rendszerchip mellett minden készülékben 4 GB-nyi memória található. Ez azt jelenti, hogy egyedül az iPhone XR utódja, az iPhone 11 lépet előre ilyen téren, hiszen a tavalyi eszköz még csak 3 GB RAM-mal rendelkezett, míg az iPhone XS és az iPhone XS Max már akkor is 4 GB rendszermemóriának adott otthont.

Galéria megnyitása

Az AnTuTu 7 mérőprogram keretében egyébként egészen korrekt teljesítménynövekedést ért el az iPhone 11 az előző generációhoz képes. Nagyjából 28 százalékkal sikerült túlszárnyalni a tavalyi gépezetek produkcióját. Viszont az AnTuTu nem a legjobb szintetikus teljesítménymérő, szóval nem feltétlenül kell ennek túl nagy hitelt adni. Az Apple saját bevallása szerint az Apple A12 Bionic-hoz képest az Apple A13 Bionic nagyjából 20 százalékos gyorsulást hozhat. Inkább a hatékonyság az, amiben egészen jelentős javulást sikerült elérni az új rendszerchip esetében.

A másik érdekes hír az iPhone 11 kapcsán, hogy állítólag az Apple felvértezte olyan hardveres komponenssel, ami elvileg lehetőséget nyújtana arra, hogy más eszközt lehessen vele vezeték nélkül tölteni. Szóval feltölthető lenne vele az új AirPods a megfelelő tokkal. Viszont ezt a vállalat valamilyen oknál fogva szoftveresen letiltotta. Korábban sok pletyka volt ennek a funkciónak az érkezéséről, de a mobilok bemutatásakor nem esett szó erről, így elvileg nem is tudnak ilyen a mobilok. Viszont most egy a fejlesztőkhöz közel álló forrás számolt be arról, hogy mégis része a fordított vezeték nélküli töltés a készülékeknek, csak le van tiltva.

Galéria megnyitása

A hírek szerint talán nem a megfelelő minőséget nyújtotta a ez a töltési eljárás, és ezért dönthetett úgy az Apple, hogy inkább egyelőre letiltja a különleges funkciót. De talán nem is igaz a kiszivárogtatott hír. Erre majd akkor fog fény derülni, ha valaki „felboncolja” az iPhone 11 széria tagjait, és megvizsgálja a benne található komponenseket. Kíváncsian várjuk, hogy mi az igazság ezen a téren.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap