A vártnál kevésbé fájhat a Huawei-nek az amerikai nyomásgyakorlás

Úgy fest jelenleg, hogy nem lesz túl nagy a kiesés az okostelefonok forgalmában.

A vártnál kevésbé fájhat a Huawei-nek az amerikai nyomásgyakorlás

Amikor az Egyesült Államok bejelentette májusban, hogy a Huawei meg lesz fosztva minden amerikai fejlesztéstől, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelent az USA számára, akkor azonnal kisebb pánik tört ki. Majd a Donald Trump vezette kormány úgy határozott, hogy eltolják a tiltások életbe lépését, ami már némi megnyugvást hozott. Több mint 3 hónap eltelt az ügy kirobbanása óta, és bár még nem tisztázódott a Huawei sorsa, jelenleg azt lehet látni, hogy a vásárlók bizalma visszatért, és az előzetesen vártnál kevesebb vesztesége származhat a Huawei-nek az Egyesült Államok „akciójából”.

Júniusban Ren Zhengfei, a Huawei társalapítója és jelenlegi vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy az amerikai feketelistázás miatt a vállalat bevétele az előzetesen várttól nagyjából 30 milliárd dollárral maradhat majd el. A szakember becslését sokan kevésnek vélték, és azt hangoztatták, hogy akár meg is feleződhet a cég bevétele, ha számára rossz irányt vesz az Egyesült Államok tiltólistás akciója. De szerencsére nem így lett, és a jelek szerint előbb visszaáll az emberek bizalma még annál is, mint ahogy azt a Huawei első embere remélte.

Galéria megnyitása

Eric Xu, a Huawei alelnöke a napokban már arról beszélt, hogy pozitív várakozásaik vannak a pénzügyi eredményeket illetően. Pillanatnyilag úgy vélik az érintettek, hogy ha nem lesz semmilyen komolyabb fennakadás a továbbiakban, akkor a 2019-es év bevétele az okostelefonos részleget érintőleg, csak 10 milliárd dollárral fog elmaradni attól, amit eredetileg előre jeleztek.

 

Galéria megnyitása

A várható bevételkiesésről egyébként akkor beszélt Xu, mikor bejelentette a Huawei új chipjét, ami már kifejezetten mesterséges intelligenciával, gépi tanulással kapcsolat feladatok gyorsítására szolgál. A Huawei rengeteg energiát fektet az ilyen jellegű fejlesztésekbe, az Ascend széria elindításával már a szerveroldalon is hozzájárulhat a jobb teljesítményhez, nemcsak a mobilokban lesz integrált NPU-ja. Az Ascend 910 a vállalat legerősebb újdonsága, ezt a HiSilicon készíti, és már 7 nanométeres csíkszélességen kerül gyártásba, ami sokat segít a hatékony munkavégzésben. Eric Xu kijelentette, hogy ezen a speciális területen nincsen párja a világon az Ascend 910-nek, ez a legerősebb MI chip jelenleg.

Galéria megnyitása

A szakember még azt is elmondta, hogy az újdonságot nem érintené, ha az Egyesült Államok mégis érvénybe léptetné a korábbi tiltásokat. Szóval az Ascend 910 mentes minden olyan amerikai fejlesztéstől, amit megvonhatna a Huawei-től az USA.

Eric Xu a bevétellel kapcsolatos becslésekhez azért azt hozzátette, hogy nagyon nehéz megjósolni ezeket a számokat, éppen ezért úgy véli, hogy mindenképpen érdemes a komolyabb spekuláció helyett megvárni a végleges adatok érkezését. Az biztos, hogy a cég a fejlesztések szintjén nem pihen, szinte megállás nélkül mutatja be az újabbnál újabb okostelefonokat, szoftveres megoldásokat. És ahogy azt az Ascend 910 jól mutatja, nemcsak a mobilokra kíván támaszkodni a cég, hanem próbál több stabil lábon állni, ahogy azt tette eddig is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap