A vártnál jobb negyedévet zárt az Nvidia

Napvilágot látott az Nvidia legfrissebb pénzügyi jelentése, amely meglehetősen szép képet fest a vállalat 2014-es pénzügyi évének első negyedévéről.

A vártnál jobb negyedévet zárt az Nvidia

Az április 28-ával véget érő pénzügyi negyedév 954,7 millió dolláros teljes árbevétellel zárult, amihez 77,9 millió dolláros profit társult. Az eredmények az előző év azonos időszakához képest valamelyest javultak, de az előző negyedévhez képest romlottak. Utóbbi persze nem is csoda, hiszen az Nvidia előző pénzügyi évének utolsó negyedéve egybeesett a karácsonyi időszakkal, az ezt követő negyedévben pedig a szezonális okok miatt mindig esés mutatkozik. A helyzetet a jelek szerint az is rontotta, hogy az új táblák a Tegra SoC helyett inkább egyéb SoC egységeket, például a Qualcomm megoldásait használják.

A számok persze így is remek képet festenek, ugyanis az eredmény felülmúlja a Wall Street elemzőinek várakozásait. A Reuters információi szerint az elemzők csak 940,6 millió dolláros teljes árbevételre számítottak, így a 954,7 millió dolláros eredmény pozitív csalódást okozott.

Jen-Hsun Huang, az Nvidia első embere örömét fejezte ki az eredménnyel kapcsolatban, valamint azt is megemlítette, hogy a Kepler alapú megoldások mennyire jól teljesítenek a piacon. Szerinte a Kepler alapú megoldások a játékosok, a munkaállomások és a szuperszámítógép-fürtök szegmensében egyaránt hozzájárulnak az Nvidia piaci részesedésének növeléséhez. Az Nvidia első embere szerint a Tegra 4-es eszközök érkezésével az idei év második felében ismét növekedési pályára áll a cég.

A jelenlegi pénzügyi negyedévben, amely júliusban ér véget, várhatóan 975 millió dolláros teljes árbevételt könyvelhet majd el az Nvidia. Amennyiben minden a várakozások szerint alakul, úgy az elmúlt pénzügyi év azonos időszakához képest komoly növekedés várható, ugyanis akkoriban csak 924,9 millió dolláros teljes árbevételt sikerült elérni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward