A vártnál erősebb lapkára épül az ASUS 256 GB-os mobilja

A ZenFone 2 Deluxe Special Edition továbbra is Intel központi chipet vonultat fel, de már egy izmosabb variánst.

A vártnál erősebb lapkára épül az ASUS 256 GB-os mobilja

Az ASUS mostanra meglehetősen sok ZenFone 2 variánssal rukkolt elő. Ezúttal nem egy újabb ilyen okostelefonról lesz szó, hanem egy már korábban bejelentett modell került ismét terítékre, ami a vártnál magasabb teljesítményt tud majd produkálni, mert izmosabb belbecsre tett szert.

A rendkívül kacifántos ZenFone 2 Deluxe Special Edition néven megismert termék még augusztusban lett beharangozva. Az akkori beszámolók szerint az eszközben egy Intel Atom Z3580 központi chip került volna bevetésre, ám végül az ASUS módosította a terveket. A megjelenéshez közelítő szerkezet esetében a tajvani alakulat inkább az Atom Z3590 bevetése mellett döntött, amit idő közben, szeptemberben leplezett le az Intel – ez megmagyarázza, hogy az ASUS miért utólag cserélt. Az Intel Atom Z3580-hoz képest a Z3590 200 MHz-es előnyt élvez, hiszen az előbbiben „mindössze” 2,3 GHz-es órajelig skálázódhatnak az Silvermont architektúrás processzormagok, míg az utóbbi már a 2,5 GHz-es működési frekvenciát is elérheti. A 64 bites, négymagos lapka továbbra is egy PowerVR G6430 grafikus gyorsítót foglal magában, ám ez is felpörgött valamelyest, hiszen a korábban 533 MHz-ben maximalizált órajel immáron 640 MHz-re növekedett.

Minden más maradt a régiben, szóval az ASUS egy 5,5 hüvelykes IPS megjelenítővel felvértezve küldi harcba a ZenFone 2 Deluxe Special Editiont, ami Full HD felbontással operál. A Gorilla Glass 3 üveggel védett kijelzőn a bekapcsolást követően az Android Lollipop operációs rendszer rajzolódik majd ki. Az ASUS itt is kitett magáért, bőven lesz hozzáadott extra a szoftveres oldalon hála a ZenUI felhasználói felületnek. Van például gesztusvezérlés, gyerekek számára optimalizált felület, SnapView és témázható grafikus felület, hogy csak néhány érdekességét említsük az okostelefonnak. A főkamera a Pixelmaster technológiát alkalmazza, egy 13 MPixeles Toshiba szenzorra épül, ami egy öttagú, F/2.0-s rekeszértékű, kékfényszűrős lencserendszer mögé kerül. Emellett van kéttónusú LED-es segédfény, valamint lézeres autofókusz is. Az előlapjára szintén egy F/2.0-s apertúrájú képalkotó került, ám ez csak 5 megapixeles és 86 fokos a látótere, hogy semmi és senki ne maradjon ki a képből a videóhívások folytatása, valamint az önarcképek készítése során. Videózásnál Full HD-s produkcióra képes.

Az ASUS a ZenFone 2 Deluxe Special Edition neve mellett a háttértár kapacitását emelte ki, ugyanis a különleges kiadás nem kevesebb, mint 256 GB-os (!) kapacitással szolgál – és még bővíteni is lehet microSD formátumú memóriakártyával. A rendszermemória szűkössége miatt sem fognak panaszkodni az ASUS-ra a felhasználók, hiszen 4 GB LPDDR3 RAM került a gépbe. A telefon kapcsolati képességeinek lajstromán van Cat.4+ előírásnak megfelelő 4G LTE modem, ami 250 Mbps-os letöltési sebességet tud produkálni (ez is újdonság, eredetileg 150 Mbps-ra volt képes), a Wi-Fi pedig 433 Mbps-os sávszélességet is biztosíthat és támogatja a 802.11ac szabványt, továbbá akad itt még Bluetooth modul, valamint 5 módusú GPS vevő is. Kettő SIM-et tud kezelni a ZenFone 2 Deluxe Special Edition, és Dual-Active, szóval mindkét kártyán lehet egyidejűleg hívást fogadni. Az eszköz üzemideje átlagosnak ígérkezik, egy 3000 mAh-s kapacitású akkumulátorral lett felvértezve a mobiltelefon. Sajnos a telep beépített, így a cseréjével érdemes lesz felkeresni a megfelelő szervizt. Ezt a masinát a tervezők már kétféle hátlappal küldték bevetésre, az egyik a korábbi modelleknél is látott 3D kristálymintát alkalmazza törtezüst színnel, a másik pedig egy sötétebb, férfiasabb, karbontextúrás, megoldás.

Az ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition érkezésének időpontja és ára jelenleg még nem ismert, de vélhetően már nem kell rá sokat várni, és hamarosan az ajánlott fogyasztó árára is fény fog derülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward