A TV vége

A Internet öt éven belül forradalmasítja majd a televíziót az online videótartalmakban bekövetkező robbanás, valamint a PC és a TV-készülék összeolvadása következtében, jelentette be szombaton a Bill Gates, Microsoft elnöke.

A TV vége

A Internet öt éven belül forradalmasítja majd a televíziót, az online videótartalmakban bekövetkező robbanás, valamint a PC és a TV-készülék összeolvadása következtében, jelentette be szombaton a Bill Gates, Microsoft elnöke.

„Csodálkozom, hogy senki nem veszi észre, hogy mostantól számított öt éven belül a tévéken már csak nevetni fogunk” – mondta el üzleti vezetőknek és politikusoknak a Világgazdasági Fórumon.

A nagysebességű internet elterjedésével, és az olyan weboldalak népszerűségének növekedésével, mint a Google Inc. által üzemeltetett YouTube a tévé előtt töltött órák száma a fiatalok körében világszinten, már most csökkenni látszik.

A további években egyre több néző vágyik majd az online videó rugalmasságára, és mond le a konvencionális közvetítésű tévéről, amelynek műsorai rögzítettek, és a programot reklámok szakítják meg, számolt be Gates.

„Bizonyos események, köztük a választások vagy az Olimpia, rávilágítanak arra, milyen szörnyű dolog a televízió. Meg kell várni, hogy mikor fog már a fickó a tévében arról beszélni, ami igazán érdekel minket, és az is előfordulhat, hogy lekéssük a műsort, és ekkor viszont szívesen visszamennénk, hogy megnézzük azt.” – mondta. „A dolgok internetes megoldása minden tekintetben e fölött áll.”

Jelenleg még a videók computeren történő nézegetése más élményt nyújt, mint a sitcom-ok vagy a dokumentumfilmek a televízióban. Azonban hamarosan változás következik be ezen a téren, és a tévés vállalatoknak új kihívással kell majd szembenézniük, akárcsak hirdetőiknek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward