A TSMC idén megháromszorozza a 28 nm-es termelést

A piaci elemzők már egy lehetséges Apple-megállapodást vetítenek előre, ami jelentős többetbevételt hozhatna a TSMC konyhájára.

A TSMC idén megháromszorozza a 28 nm-es termelést

A TSMC erre az évre a 28 nm-es waferek szállításának megháromszorozását tervezi, amely tovább erősítené a gyártó gyakorlatilag már most is fennálló virtuális monopóliumát a 28 nm-es gyártástechnológia területén.

Morris Chang, a TSMC vezérigazgatója a China Timesnak azt nyilatkozta, hogy a vállalat 9 milliárd dolláros beruházást tervez (az Intelnél a korábban várt 3 milliárd dollárral szemben 13 milliárd dollár lesz) a 2013-as évre, és 2014-re még ennél is komolyabb befektetéseket prognosztizál. A tavalyi évben a 28 nm-es gyártás a TSMC összbevételeinek mintegy 12 százalékát tette ki, ami 2,1 milliárd dolláros bevételt jelentett ezen a területen, ugyanakkor Chang hisz abban, hogy ez a szám a 28 nm-es technológia növekvő igényei miatt 2013-ben elérheti a 6,2 milliárd dollárt.

Chang kemény és nagyon optimista előrejelzései a piaci elemzőket arra engedi következtetni, hogy a vezető már birtokában van olyan információknak, ami a TSMC megrendeléseit bebiztosítja az előttük álló időszakra a következő generációs chipeket illetően. Az Apple jelenleg a konkurens félnek tekinthető Samsung 32 nm-es gyártósorait használja az A6-sorozatú processzorok előállításához, de itt a kínálkozó lehetőség és az egyre megalapozottabb gyanú arra, hogy a legfrissebb modell, az A7-sorozatú lapka a TSMC egyre kiforrottabb 28 nm-es gyártósorain fogja meglátni a napvilágot. Ugyanakkor a a China Times arról is említést tesz, hogy a TSMC már jelen pillanatban is végez kísérleti gyártást az Apple-nek az A6X SoC 28 nm-es variánsával.

A gyártó ráadásul az AMD azon döntéséből is jelentősen profitálhat, hogy a Kabini és Temash APU-k is a TSMC-nél készülnének.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward