A TI használhatja elsőként az ARM Eagle-t

A Texas Instruments illetékesei ma örömmel jelentették be, hogy az ő vállalatuk az első, aki licenszelheti az ARM következő generációs Coretex-A sorozatú processzormagját, amely egyébként az Eagle kódnevet viseli. Az új processzormag alkalmazásával az előző generációs megoldásoknál nagyobb számítási teljesítmény érhető el, de ezzel egy időben természetesen az ARM termékeinél már megszokott energiatakarékos működésről sem kell majd lemondaniuk a gyártóknak és a felhasználóknak.

A TI használhatja elsőként az ARM Eagle-t

A Texas Instruments illetékesei ma örömmel jelentették be, hogy az ő vállalatuk az első, aki licencelheti az ARM következő generációs Cortex-A sorozatú processzormagját, amely egyébként az Eagle kódnevet viseli. Az új processzormag alkalmazásával az előző generációs megoldásoknál nagyobb számítási teljesítmény érhető el, de ezzel egy időben természetesen az ARM termékeinél már megszokott energiatakarékos működésről sem kell majd lemondaniuk a gyártóknak és a felhasználóknak. Az Eagle kódnévre keresztelt megoldások a Cortex-A9-es egységek utódai lesznek.

Az új, Cortex-A sorozatú processzormag(ok) a Texas Instruments (továbbiakban TI) OMAP 4 sorozatú chipjeiben kapnak majd helyet, amelyek az újdonságoknak köszönhetően a korábbinál kedvezőbb teljesítményt kínálnak majd a különböző készülékek számára. Az Eagle alapú OMAP SoC (System-on- Chip, azaz rendszer egyetlen chipen) megoldások a TI közleménye szerint alkalmazzák majd a SmartReflex technológiát is, amely a hatékony energia- és teljesítmény menedzsment biztosításában játszik majd fontos szerepet. A magok a hírek szerint 28 nm-es csíkszélességgel készülhetnek és teljesítmény tekintetében versenyképesek lesznek majd az Intel Moorestown SoC chipjének következő generációjával is.

Az ARM Eagle processzormagjának a Texas Instruments OMAP 4 SoC egységében történő alkalmazásával hatékony energiafelhasználás mellett üzemelő, ám mégis nagy teljesítményt kínáló okostelefonok készülhetnek majd a nem is oly távoli jövőben. A TI közlemény sajnos nem ad semmilyen támpontot azzal kapcsolatban, hogy az új SoC egységekkel ellátott okostelefonok pontosan mikor kerülhetnek majd a boltok polcaira, de idén már nem sok esély van arra, hogy befussanak a piacra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward