A tervezettnél jóval kevesebb ultrabook kerül forgalomba?

A DigiTimes informátorai rendkívül érdekes hírekkel szolgálnak: a nevük elhallgatását kérő források szerint mind az ASUS, mind pedig az Acer kevesebb ultrabookot szállít majd le idén, mint amekkora mennyiségről az előzetes tervek szóltak.

A tervezettnél jóval kevesebb ultrabook kerül forgalomba?

A DigiTimes informátorai rendkívül érdekes hírekkel szolgálnak: a nevük elhallgatását kérő források szerint mind az ASUS, mind pedig az Acer kevesebb ultrabookot szállít majd le idén, mint amekkora mennyiségről az előzetes tervek szóltak.

A különbség összességében elég jelentősnek mondható, ugyanis a korábbi tervek alapján a két cégnek együttesen 200 000-300 000 ultrabookot kellett volna leszállítania, ezzel szemben az idei összesítet szállítási mutató csak a 100 000-es darabszámot érhetik majd el jó esetben. Az előrejelzésekben azért csökkent a darabszám, mert egyelőre nem világos, hogy mekkora piaci igénnyel számolhatnak a cégek, másrészt pedig viszonylag drágának is minősülnek az új konfigurációk – állítják az informátorok.

Való igaz, hogy az ASUS első 13 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel ellátott ultrabookja nem tudja teljesíteni az Intel korábbi terveit: a termék 1099 dollárba kerül, ami ugye nincs 1000 dollár alatt. Tény viszont az is, hogy a gyártó azért kínál 1000 dollárnál olcsóbb ultrabookot is, ugyanis a Zenbook sorozat 11,6 hüvelykes tagja 999 dollárba kerül. Az árakat az Apple MacBook Air konfigurációinak áraival összehasonlítva már egyáltalán nem tűnik olyan vészesnek a helyzet – márpedig az Intel pont ezek ellen a termékek ellen küldte harcba az ultrabookokat. Nem mehetünk el amellett a tény mellett sem, hogy a Zenbook UX31 jelenleg sem az Amazon, sem pedig a Newegg kínálatában nincs raktáron, ami azt jelenti, hogy a vásárlói igények magasabbak, mint a gyártósorok jelenlegi „teljesítménye”.

A fentiek alapján úgy tűnik, mintha a gyártók kivárnának és felmérnék, hogy nagyjából mekkora igény van a termékeikre – ez pedig egy érthető üzleti stratégia.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward