A televíziók irányába indul a OnePlus

A vállalat beszállna az okosotthonok egyre intenzívebb vérkeringésébe, és a szórakoztató elektronika felől közelít.

A televíziók irányába indul a OnePlus

A OnePlus mostanra az egyik legismertebb költséghatékony okostelefonokat készítő vállalattá lépett elő, de minden jel szerint nagyobb terveik is vannak a jövőre nézve, mint „zászlóshajó-gyilkos” mobilokat előállítani évről évre. Arról pedig Pete Lau számolt be egy blogbejegyzésben, hogy mi lesz a következő lépés.

A OnePlus lényegében mindenhova elkíséri az embereket a hétköznapjaik, hétvégéik során. Viszont az életnek más területén is szeretné segíteni a felhasználókat a vállalat, éppen ezért azt tervezi, hogy az okosotthon irányába indul el a mobilok mellett, és az első lépést egy kapcsolódó, „okos” televízióval teszi meg. Pete Lau elmondása alapján a következő öt évben a mesterséges intelligencia mindenhol megjelenik majd, a OnePlus pedig azt szeretné elérni, hogy az otthoni környezetben az általuk tervezett televízió révén érje el a felhasználókat az MI.

A vállalat vezérigazgatója túl sok részletet nem árult el az új kategóriával kapcsolatban, de a fő csapásirányt nagyjából lefektette. Az új termék OnePlus TV néven fut, és bár ez alapján még nem feltétlenül lehetne konkrétan televízióra asszociálni, benne lenne az a lehetőség is, hogy egy set-top-boxot tervez a OnePlus, mint az Nvidia, az Apple vagy a Google, viszont Lau szavaiból kiindulva szinte borítékolható, hogy konkrét televíziónak a bevetésére készülhet a cég. „Az otthoni környezetet az intelligens összeköttetés következő szintjére akarjuk emelni. Ahhoz, hogy ezt megtegyük, egy új terméket építünk a OnePlus kiemelt prémium dizájnjával, képminőségével és a hangélményével, hogy simábban összekapcsolhassuk az otthont.” – nyilatkozta a szakember.

Galéria megnyitása

A OnePlus az elmúlt évek során az okostelefonok piacán megtanulta, hogyan tudja a legtöbbet kihozni a mobilokból, hogy igazán kiemelkedő, sokrétű élményt tudjon biztosítani. Most pedig meg szeretné mutatni, hogy a televízióban sokkal több potenciál van, mint azt a legtöbb ember gondolja. A OnePlus az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva egy olyan eszközt akar létrehozni, ami demonstrálja a felhasználóknak, hogy milyen sok lehetőség rejlik valójában a nappalikban állomásozó szórakoztató eszközökben.

Milyen lehetőségei vannak a cégnek? A OnePlus minden bizonnyal az Android TV platformot használhatja fel a OnePlus TV megalkotásához. A szoftveres környezetnek az alapja tehát a Google-től jöhet. Elképzelhető, hogy a cég néhány saját fejlesztést is megpróbál majd hozzátenni az Android TV-hez, például lecserélheti a grafikus felhasználói felületet, és itt is bevetheti az Oxygen OS-t, amit a mobiljain alkalmaz. Maga a készülék biztosan bérgyártásban fog készülni, a hardver tekintetében kettő irányba indulat a OnePlus. Vagy egy megfizethető, sokak számára elérhető konstrukcióval rukkol elő valamilyen LCD alapot felhasználva, vagy ebben a szegmensben is beleveti magát a „zászlóshajó-gyilkos” szerepbe, és OLED technológiás panelt felhasználva igyekszik a lehető legalacsonyabb árat elérni a felsőkategóriában.

Akármilyen is lesz a OnePlus TV, afelől nincs kétségünk, hogy sokak érdeklődését kelti majd fel vele a vállalat, az pedig, hogy sikeres lesz-e a vállalakozás, csak később fog kiderülni. Pete Lau arról nem beszélt, hogy az új termékkategória mikor debütálhat. A találgatások szerint 2019 előtt nem jön a szerkezet, de hivatalosan nincs róla információnk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap