Shop menü

A TEAMGROUP DDR5-7200 MHZ-ES MEMÓRIAMODULOKKAL RUKKOLT ELŐ – EZEKNÉL JELENLEG NINCS GYORSABB

A magas effektív órajelhez ráadásul eléggé szűk időzítés társul, azaz remek teljesítményre számíthatunk az újdonság esetében.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A TeamGroup DDR5-7200 MHz-es memóriamodulokkal rukkolt elő – Ezeknél jelenleg nincs gyorsabb

A DDR5-ös memóriamodulok szegmensében jelenleg a DDR5-6600 MHz-es memóriamodulok és a belőlük összeállított memóriacsomagok képviselik a csúcsot, ennél magasabb effektív órajelen ketyegő DDR5-ös memóriamodulok egyelőre nem kaphatóak. Ez a jelek szerint nagyon hamar megváltozhat, ugyanis a Newegg virtuális hasábjaira nemrégiben felkerült a TeamGroup legújabb T-Force Delta sorozatú memóriacsomagja, ami elsőként lépi át a DDR5-7000 MHz-es szintet a memóriapiacra szánt csomagok között.

A T-Force Delta RGB DDR5-7200 névre keresztelt memóriacsomag moduljai nagyméretű passzív hűtőlapokkal érkeznek, amelyek tetején színes fényár figyelhető meg üzem közben, hála a diffúzorok alatt elhelyezett aRGB LED fényforrásoknak. A hűtőlemezek alatt ezúttal speciális, válogatott memóriachipek dolgoznak, amelyek alighanem az SK-Hynix termékpalettájáról érkezhettek. Az jelenleg nem tudható, pontosan milyen chipeket használnak a modulok, de abból kiindulva, hogy az A-die típusú lapkák az előzetes információk alapján szépen elketyegnek a DDR5-7000 MHz feletti tartományban, könnyen lehet, hogy most őket választották a gyártó mérnökei, és nem az M-die típusú megoldásokat, amelyek eddig a T-Force Delta RGB sorozat gerincét adták.

Galéria megnyitása

Az aktuális webshopos bejegyzésből sajnos sok minden nem derül ki, a gyártó pedig hivatalosan még nem jelentette be a memóriacsomagot. Jelenleg annyi biztos, hogy CL34-es időzítés tartozik a DDR5-7200 MHz-es effektív órajelhez, ami igen jól hangzik, maga a csomag pedig két darab 16 GB-os memóriamodulból áll. Az üzemi feszültség jó eséllyel 1,4 V körül helyezkedhet el annak érdekében, hogy a 7200 MHz-es effektív órajel stabilan tartható legyen.

Az új memóriamodulok árazása igen versenyképesnek tűnik, már amennyiben a jelenleg látható összeg lesz a végső végfelhasználói ár, ugyanis a különleges memóriacsomag 349,99 dollárba kerül – ennyit egyes DDR5-6600 MHz-es modulpárosokért is elkérnek. A tesztekből rövidesen kiderülhet, jó vétel-e az új memóriacsomag, a később érkező hivatalos bejelentés pedig a most még hiányzó adatokról is lerántja majd a leple.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére