A TAG Heuer is beszáll az okosóra-bizniszbe

Maga Jean-Claude Biver árulta el, hogy a svájci óragyártó ilyen tervet sző a színfalak mögött.

A TAG Heuer is beszáll az okosóra-bizniszbe

Már néhány hete is hallani lehetett olyan pletykákat, hogy a francia LVHM cégcsoport kezében levő TAG Heuer okosórát dobhat piacra a közeljövőben, most pedig a híresztelések hiteles forrásból megerősítést nyertek.

Jean-Claude Biver

Jean-Claude Biver hozta nyilvánosságra a TAG Heuer tervét. A Swatch és a Hublot vezetője egy svájci hírújságnak (NZZ) adott interjúja során mondta ki nyíltan, hogy a TAG Heuer mérnöki gárdája valóban egy okosórán munkálkodik. Biver a beszélgetés során arról nem árult el részleteket, hogy mire kell majd számítanunk, így egyelőre csak annyi biztos, hogy készül egy olyan digitális karóra, ami okostelefonok klienséül fog szolgálni. Az újságíró egyik kérdésére válaszolva azt leszögezte Biever, hogy nem szeretnék másolni az Apple megoldását, hiszen nem engedheti meg magának egy ilyen rangos vállalat, hogy mások lábnyomában járjon.

TAG Heuer Monaco 24 Calibre 36 - a vállalat egyik gyöngyszeme

A TAG Heuer színeiben tehát remélhetőleg valami egészen újat fognak kapni a felhasználók. Elöljáróban azt szinte biztosra lehet venni, hogy nem fognak beszállni a 2-300 dollár körüli árversenybe. Az alapok persze vélhetően itt is meglesznek, tehát a viselhető kiegészítő alkalmas lehet az értesítések kezelésére, illetve különböző szenzorokkal lesz felvértezve, amelyek szorgosan gyűjthetik az adatokat a felhasználó minden lépéséről. A svájciak újdonsága nagy valószínűséggel a Baselworld 2015 során kerülhet reflektorfénybe, ami az év egyik legismertebb órák és ékszerek körül forgó rendezvény. A szóban forgó esemény jövő év márciusába (19-26.) kerül megrendezésre.

TAG Heuer Aquaracer 72

Maga az okosóra fejlesztése egyébként egy kicsit furcsa lépés annak fényében, hogy a TAG Heuer a patinásabb óragyártók sorát erősíti, és éppen a speciális óraszerkezeteivel vívta ki a neki járó tiszteletet az elmúlt évtizedek során. Egy okosóra szinte egyáltalán nem illik bele a vállalat eddigi portfóliójába, ugyanakkor volt már arra példa, hogy ilyesmi termékkel próbálkoztak: az Aquarace széria különleges tagjaival a vitorlás hajók tulajdonosainak szívébe próbálták magukat belopni. Kíváncsian várjuk, hogy a még képlékeny okosóra-piacon mire lesz képes a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward