A T-Systems bemutatta a Virtualosót

A T-Systems bemutatta a Virtualosót

A T-Systems 2009. július elejétől elérhető Virtualoso elnevezésű infokommunikációs szolgáltatásait a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) kínálja feladataik ellátásához, működésük hatékonyabbá tételéhez. Az új szolgáltatással lehetőség nyílik az informatikai alkalmazások bérlésére, aminek segítségével a kkv-k kiválthatják a mostanáig önállóan üzemeltetett, költséges rendszereiket, illetve eddig számukra nem elérhető szolgáltatásokat használhatnak.

A T-Systems Virtualoso fantázianevű ASP (Application Service Provider - alkalmazásszolgáltató) szolgáltatásai Microsoft Exchange alkalmazásokat (e-mail, naptár funkció, címjegyzék), a Cisco WebEx nevű webes csoportmunka megoldását, virtuális szerver szolgáltatást, jogtiszta szoftvereket biztosítanak az ügyfeleknek, akik használatarányosan fizetnek az igénybe vett szolgáltatásokért, így könnyen tervezhetővé tudják tenni a költségeiket, amelyek jóval alacsonyabbak lesznek annál, mint ha saját maguk működtetnék a rendszereket.

Paradigmaváltás zajlik az infokommunikáció területén: az alkalmazások bérlése kerül előtérbe a rendszerek megvásárlásával szemben. A bérelt infokommunikációs megoldások legfőbb előnye az, hogy a vállalkozásoknak nem kell infokommunikációs beruházásokra költeniük, azaz az innovációra szánt büdzsét a kkv-k saját tevékenységi körük fejlesztésére koncentrálhatják - hívta fel a figyelmet a legújabb tendenciákra Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese (képünkön), a vállalati szolgáltatások üzletág (T-Systems) vezetője. Közel 500 millió forint befektetéssel indítottuk el az új szolgáltatást. Úgy tervezzük, hogy legrosszabb esetben három év alatt meg fog térülni az invesztíció, sőt a jövőben bevezetni kívánt új szolgáltatásainktól ez idő alatt további nagyjából 2,5 milliárd forint bevételt remélünk - mondta el a Napinak Papp.

A megoldás gazdaságosságára jellemző, hogy míg egy száz levelezőfiókot kiszolgáló virtuális Exchange szerver üzemeltetése (mentésekkel, hiba esetén azonnali szerverváltással) nagyjából havi 200 ezer forintba kerül, addig ugyanez a szolgáltatás a piacon 800 ezer forintnál kezdődik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward