A Synaptics felvásárolja a Broadcom Wireless IoT üzletágát

A Synaptics ennek köszönhetően még nagyobb befolyásra tesz szert az IoT piacon, ahol az elmúlt évek során egyre több területet vett célba.

A Synaptics felvásárolja a Broadcom Wireless IoT üzletágát

A Broadcom korábban már próbálta értékesíteni teljes vezeték nélküli eszközöket tartalmazó üzletágát az elmúlt év folyamán, ám aztán úgy alakult a helyzet, hogy egy nagy partneri megrendelés miatt mégis megtartották a divíziót. Az elmúlt hónapok folyamán aztán megint elindult az ötletelés, mi legyen a Wireless részleggel, majd azt találták ki, csak egy részét fogják értékesíteni, a Wireless IoT üzletágat, amire időközben sikerült is megtalálni a vevőt.

Galéria megnyitásaAz új tulajdonos a Synaptics lesz, aki főként az érintőpadjairól, az ujjlenyomat-olvasóiról, illetve egyéb HID (Human Interface Device) kategóriájú termékeiről ismert. A felvásárlást várhatóan majd csak 2021 első negyedévében sikerül nyélbe ütni, előtte ugyanis muszáj lesz kivárni az illetékes hatóságok vizsgálatait, illetve jóváhagyásukat is. Az említett üzletrész várhatóan 250 millió dollárért cserél gazdát, az összeget készpénzben egyenlíti ki a Synaptics. Hogy mit kap cserébe a vállalat? Egy 60 főből álló mérnökcsapatot, három évnyi limitált exkluzivitást, valamint különböző jogokat a Broadcom IoT piacot célzó WiFi, Bluetooth és GPS alapú termékeinek használatához, plusz üzleti kapcsolatokat, illetve a fejlesztés alatt álló termékekhez való hozzáférést is.

Az új szerzeménynek köszönhetően a Synaptics termékportfóliója jelentősen kibővül, így még az IoT piac kiszolgálásához szükséges hardverkomponensek és szellemi tulajdon még nagyobb részével rendelkezik majd a vállalat. A Synaptics az elmúlt évek során fokozatosan kezdett egyre inkább terjeszkedni az IoT piacon annak érdekében, hogy a vállalat még szélesebb körben, még változatosabb területeken képviseltethesse magát a techpiacon. Az IoT piaci terjeszkedés részeként a Synaptics égisze alá került a Conexant Systems és a Marvell multimédia részlege is 2017 folyamán, most pedig a Broadcom Wireless IoT részlegét akarják felvásárolni – és a szándéknyilatkozat alapján fel is fogják, ha az illetékes szervek is zöld utat adnak az akvizícióhoz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap