A Sony is elkezdte az Android 10 terjesztését

A vállalat egyszerre kettő modell számára tette elérhetővé a friss rendszert.

A Sony is elkezdte az Android 10 terjesztését

A Sony nagyon nehéz időszakot él okostelefonos fronton. Az Xperia modellek iránti érdeklődés szinte hónapról hónapra érzékelhetően csökken. És nem is látni a folyamat végét egyelőre, de a japánok mindent megtesznek azért, hogy visszanyerjék a felhasználók bizalmát.

A vállalat az elsők között kezdte meg a munkát az Android 10 operációs rendszerrel még az év első felében, és ennek eredményeként mostanra elkészült az Xperia 1 csúcsmodellre az újdonság. Sőt mi több, emellett már az Xperia 5 számára is elérhetővé vált a stabil kiadása az Android 10-nek. Ezek az okostelefonok még az Android 9.0-val léptek a színre az idei évben, de külön-külön futottak be. A Xperia 1 a Mobil Világkongresszuson került a kamerák kereszttüzébe, az Xperia 5 pedig az IFA egyik új termékekén érkezett szeptemberben.

A 21:9-es képaránnyal rendelkező okostelefonok a frissítés telepítését követően kapnak majd sötét grafikus felhasználói felületet az egész rendszerre, és az alkalmazásokra is kiterjedően. A hatalmas felületeken kényelmesen és gyorsan lehet majd az új gesztusvezérléssel navigálni. A Smart Reply funkció tovább fejlesztésének hála pedig egyszerűsödik a válaszüzenetek küldése a legtöbb csevegőnél. A Family Link égisze alatt is lehet újításokkal számolni, aminek a családosok örülhetnek majd elsősorban, és bővül a digitális jólét funkciók sora is egyebek mellett.

Galéria megnyitása

A Sony hivatalos kiadási jegyzéke eddig nem látott napvilágot, de azt már a visszajelzések alapján lehet tudni, hogy az Xperia 1 és az Xperia 5 is úgy frissült, hogy még az előző, novemberi biztonsági javítások vannak rajta. Ám mivel a cég rendszeresen szállítja a biztonsági foltokat, így valószínűleg egy kisebb frissítéssel a decemberi javítások is hamarosan befutnak majd ezekre a gépekre.

A Sony aránylag hamar – a korábbiaknál hamarabb – elkészült az Android főverziós frissítésével, ami elősegítheti azt, hogy a felhasználók bizalma növekedjen az Xperiákban. Így talán többen fognak a jövőben Sony mobilt venni, de arra is szükség lenne, hogy a Sony például barátibb árazással próbálkozzon. Jövőre több készülékkel szolgálhat a cég, mint idén, és szó nincs arról, hogy leállítanák a fejlesztéseket. De ha továbbra sem lesz változás a mostani tendenciában, akkor nem sok jót lehet neki jósolni.

Az Xperia modellek közül a Sony további hatnál jelentette be a frissítés érkezését. Részesülni fog az új rendszerből az Xperia 10, az Xperia 10 Plus, az Xperia XZ3, valamint az Xperia XZ2, az XZ2 Compact és az XZ2 Premium. Viszont a vállalat hivatalos honlapja szerint ezek a gépek már csak 2020-ban fognak részesülni ebből. Más egyéb Xperia okostelefonok kapcsán nem esett szó főverziós frissítésről egyelőre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap