A Sony is az önvezető autók piaca felé kacsintgat

A vállalat részesedést vásárolt az önvezető autók szegmensében tevékenykedő ZMP-ben.

A Sony is az önvezető autók piaca felé kacsintgat

A nagy technológiai cégek komoly érdeklődést mutatnak az önvezető autók piaca iránt, ami nem is véletlen, hiszen sokak szerint e technológia képviseli a nem is oly távoli jövőt. A napokban röppent fel a pletyka, hogy az Apple önvezető elektromos autó fejlesztésén munkálkodik, ami elsőre kissé meredeknek tűnik, de az biztos, hogy ha máson nem is, a CarPlay rendszer mély integrációján komolyan dolgozik a vállalat.

A legfrissebb hírek szerint nem csak a Google és az Apple kacsintgat a komoly növekedés előtt álló szegmens felé, hanem a Sony is. Az informátorok szerint a Sony nemrégiben 100 millió jent fektetett be egy japán nagyvállalatba, a ZMP-be, amely önvezető autókhoz használatos technológiák fejlesztésével foglalkozik. A 100 millió japán jen nagyjából 842 000 dollárt takar, ami nem túl sok: ezért az összegért csak 2%-os részesedéshez jutott a Sony a ZMP-ben.

A Sony és a ZMP együttműködésének lényege, hogy a felek ötvözni próbálják a ZMP robotikai szakértelmét a Sony képérzékelő lapkák terén szerzett tapasztalataival. A Sony a kamerákba, okostelefonokba és fényképezőgépekbe szánt képérzékelő lapkák piacán komoly részesedéssel bír, így nem túl meglepő, hogy a cég szakértelmét az éppen szárnyait bontogató önvezető autók szegmensében is kamatoztatni szeretné.

Ez a szegmens nagy lehetőségeket tartogat a Sony számára és meglehetősen jövedelmező is lehet, hiszen egy-egy önvezető autóban akár 10 képérzékelő lapkát is alkalmazhatnak majd, ami csak elsőre tűnhet hatalmas mennyiségnek. A Sony képérzékelő lapkákat fejlesztő részlegének igazgatója, Shigeo Ohba arra számít, 2017 és 2030 között jelentősen növekedhetnek az autóban használható képérzékelő lapkák iránti igények. Ebből a növekedésből természetesen a Sony is ki szeretné venni a maga részét, sőt, a cég egyenesen arra készül, hogy ezen a téren idővel megszerzi a piaci elsőséget.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward