Shop menü

A SONY ÉS A HONDA NAGY BEJELENTÉSRE KÉSZÜL

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Sony és a Honda nagy bejelentésre készül

A CES a 2023-as év egyik legnagyobb elektronikai kiállítása lesz, szinte rögtön az új év beköszöntét követően. Ezúttal már a személyautók is nagyobb arányban lehetnek majd jelen a rendezvényen, mivel ezekre is technológiai megoldásokként tekintenek a cégek. A Sony és a Honda egy közös rendezvénnyel is várja az látogatókat.

Galéria megnyitása

A Consumer Electronics Show szokás szerint Las Vegasban lesz, és a japánok összefogásban invitálják a népet, hogy új információkat adjanak arról, hogy a kollaboráció kapcsán mik a legfrissebb fejlemények. A Sony Honda Mobility névre hallgató vegyesvállalat minden jel szerint egy teljesen új autót is megvillanthat majd az új év első napjaiban.

Január 4-én fog tartani a Honda és a Sony egy olyan rendezvényt, melynek keretében fontos dolgokról eshet szó.

Az előzetes videóban egy autó részleteit mutatják meg egy pillanatra, és egészen biztos, hogy nem a Sony – és a partnere – által korábban létrehozott Vision koncepciók valamelyikéről van szó, azokon ugyanis máshogy néznek ki az itt megvilágításra kerülő részletek. Korábban arról lehetett hallani, hogy még évekig nem fog gyártásba kerülni a két vállalat közös munkájának gyümölcse, de könnyen lehet, hogy az első előzetes koncepciót felfedik az amerikai közönség előtt.

Bízunk abban, hogy minél többet megtudunk majd arról, hogy áll jelenleg a japánok projektje. A korábbi pletykák szerint a Sony arra készül, hogy egy olyan összetett infotainment rendszert fog biztosítani a személygépjármű számára, mely konzolok teljesítményével fog vetekedni. PS5 játékokat tudnak majd futtatni a fedélzeti rendszeren a tulajdonosok, miközben egy parkolóban éppen töltik az autójukat, vagy várják a párjukat a bolt előtt.

Galéria megnyitása

Az nem titok, hogy a Sony felel majd az infotainment rendszer mellett a szenzorokért és a digitális műszeregységekért egyaránt. A vezetéstámogató megoldások jelentős részét a Sony hardverei fogják kiszolgálni. A Honda pedig az autót magát tervezheti, és a kereskedelmi hálózatát biztosítja, de a hajtáslánc egyes elemei már külső beszállítótól érkezhetnek.

Először valószínűleg Japánban fog kereskedelmi forgalomba kerülni a Sony Honda Mobility első kész terméke, de ez még igencsak odébb van, mivel az eddigi hírek szerint 2026-ra készülhet el a szóban forgó jármű. Siker esetén pedig valószínűleg hosszú és virágszó kapcsolat elő néz majd a vegyesvállalkozás.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére