Shop menü

A SONY BELÉPHET A FELSŐKATEGÓRIÁS SSD-K SZEGMENSÉBE, PCIE 5.0-S SSD KÁRTYÁKKAL

A Nextorage SSD divízió a jelek szerint hamarosan nemcsak a Sony PlayStation 5 játékkonzolokat, hanem a felső- és felső-középkategóriás asztali számítógépeket is célba veheti.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A Sony beléphet a felsőkategóriás SSD-k szegmensébe, PCIe 5.0-s SSD kártyákkal

A Sony látszólag csak a Play Station 5 játékkonzolokhoz szeretett volna megfelelő teljesítménnyel rendelkező SSD kártyákat piacra dobni a Nextorage SSD márka képviselőivel, nem utalt semmiféle jel arra, hogy a vállalat később a PC piacon is szeretne szerencsét próbálni, ám a Tokyo Game Show alkalmával kiderült, mégis szerepel a célkeresztben a normál PC piac is.

Az említett rendezvényen a japán vállalat egy 1 TB-os, egy 2 TB-os és egy 4 TB-os SSD kártyát is bemutatott, amelyek mindannyian alkalmasak lehetnek normál asztali számítógépekben történő használatra, ám a trióból kétségkívül az 1 TB-os és a 2 TB-os verzió volt a legérdekesebb, ezek ugyanis PCI Express 5.0 x4-es csatolófelülettel rendelkeznek.

Galéria megnyitása

Az új SSD kártyák M.2-2280-as formátumban érkeznek, a jelek szerint hűtéssel ellátott és konkrét extra hűtés nélküli változatban is. A PCI Express 5.0 x4-es csatolófelület csúcsra járatására ezek a platformok nem képesek, ugyanis ehhez nincs elegendő mennyiségű gyors 3D NAND Flash memórialapka, vagyis a Sony esetében is limitált olvasási- és írási tempóra számíthatunk, ahogy egyes egyéb gyártó termékeinél.

Galéria megnyitása

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Nextorage sorozat PCI Express 5.0 x4-es tagjai lassúak lennének, hiszen legalább 9500 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve legalább 8500 MB/s-os folyamatos maximális írási tempóra képesek, viszont az abszolút csúcskategória teljesítményétől elmaradnak. Még a 2 TB-os változatra is igaz ez a kijelentés, amely már 10 000 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 9500 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére képes. Amennyiben viszont hozzák ezt a teljesítményt élesben is, még mindig a leggyorsabb SSD kártyák közé tartozhatnak majd, ha piacra kerülnek.

Galéria megnyitása

A Sony Nextorage részlege egy teljes SSD termékpalettát mutatott be a Tokyo Game Show alkalmával, ami annak a jele lehet, hogy a vállalat hamarosan nemcsak a PlayStation 5 sorozatot, hanem a klasszikus asztali számítógépeket is elláthatja SSD kártyákkal. Arról egyelőre nincs hír, hogy az új SSD kártyák pontosan mikor jelennek meg és mennyibe kerülnek majd, ám alighanem erre is fény derül az elkövetkező hónapok folyamán.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére