A Sony befejezi a PC-s optikai meghajtók gyártását?

A vállalat illetékesei az egyre kiélezettebb verseny miatt hozták meg a nem túl örömteli lépést.

A Sony befejezi a PC-s optikai meghajtók gyártását?

A legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, hogy a Sony a nem is oly távoli jövőben bezárja leányvállalata, az Optiarc Inc kapuit. Ez a leányvállalat eddig PC-s optikai meghajtók gyártásával foglalkozott: a gyártósorokon a különböző CD és DVD meghajtók mellett Blu-ray meghajtók is készültek.

Hogy mi lehet a döntés oka? Nos, a hírek szerint az, hogy a vállalat illetékesei úgy látták, túl komoly a verseny a PC-s optikai meghajtók piacán. Ez a rendkívül kiélezett verseny azt követeli meg, hogy a vállalat az életképességet biztosító szintnél alacsonyabb áron adja optikai meghajtóit, ha versenyben akar maradni. A túlzottan alacsony árak alkalmazása veszteséget termel, ami idővel a vállalat működképességét is veszélyeztetheti.

A Sony várhatóan 2013 márciusában zárja be az Optiarc-ot, ami az üzem dolgozói számára elsőre nem túl kedvező hír, ám a vállalat a jelek szerint nem gondolkodik kirúgásokban, ami azért manapság mindenképpen pozitívum. Az alkalmazottak egy része, nagyjából 400 fő – akik megfelelnek a különböző követelményeknek – korai nyugdíjazásra számíthat, a többieket pedig a Sony egyéb divíziói foglalkoztatják majd tovább.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward