A Skype alapítói megint nagyot dobnak

Az Skype alapítói egy új szélessávú televíziós szolgáltatás fejlesztésébe fogtak, amely várhatóan a következő évben jelenik meg – jelentette a Financial Times hétfőn.

A Skype alapítói megint nagyot dobnak

Az Skype alapítói - az egyik legelterjedtebb internetes telefonos program - egy új szélessávú televíziós szolgáltatás fejlesztésébe fogtak, amely várhatóan a következő évben jelenik meg – jelentette a Financial Times hétfőn.

Már több mint 6000-en tesztelik a szolgáltatást, amely jelenleg A Velence Projekt (The Venice Project) néven fut. Janus Friis és Niklas Zennstrom a Skype tavalyi, az Ebay általi felvásárlásából származó bevétel egy részét fektette be ebbe az új projektbe. Friis elmondta a Financial Times-nak, hogy a peer-to-peer technológia, amelyet a szolgáltatás használ (hasonlóan a legtöbb fájl megosztó programhoz), lehetővé tenné több tízmillió ember könnyű és gyors kiszolgálását, és rövid idő alatt legyőzné a tartalomszolgáltatók biztonsági félelmeit.

„Az általános helyzet, hogy éppen ez történik. A videók felkerülnek az internetre, és az embernek meg kell találnia a megfelelő stratégiát” – mondta egy interjúban.

Friis már októberben felvázolta az elképzeléseit a szolgáltatásról egy Dán napilapban, és a következő két hónapra jósolta a termék létrejöttét. Elmondta, hogy a célja a minőségi TV programok eljuttatása minden vásárlóhoz, aki szélessávú internettel rendelkezik.

A BusinessWeek úgy jellemezte a szolgáltatást, amely egy professzionális TV-nek és videónak a kombinációja az interaktív Web szolgáltatásaival. A kép nagyfelbontásban érkezik majd minden szélessávú internettel rendelkező felhasználóhoz, akik majd szabadon alakithatják, lejátszhatják, kereshetnek köztük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward