A Silver Lake 25%-os AMD részesedésre pályázna

De a felek közötti tárgyalások egyelőre zátonyra futottak, így eddig még nem sikerült megállapodniuk az illetékeseknek a felvásárlás részleteiről.

A Silver Lake 25%-os AMD részesedésre pályázna

Az AMD a friss beszámolók alapján nemrégiben tárgyalást kezdeményezett egy külsős befektető vállalat, a Silver Lake illetékeseivel annak érdekében, hogy működése finanszírozható lehessen. A befektető vállalat a tervek szerint 25%-os részesedést szerzett volna, az AMD pedig cserébe tőkeinjekcióhoz juthatott volna, amire a cégnek a jelek szerint nagy szüksége van.

Hogy miért a feltételes mód? Azért, mert a Bloomberg hírügynökség friss értesülése alapján az AMD és a Silver Lake között zátonyra futottak a tárgyalások. A pletykák szerint a gondot az okozta, hogy a felek nem tudtak megegyezni a 25%-os üzletrész árában, illetve abban sem, hogy a tőkeinjekcióért cserébe milyen stratégiának kell érvényesülnie. Egyelőre tehát patthelyzet alakult ki, arról pedig nincs információ, hogy várhatóak-e még tárgyalások a későbbiekben. Érdekesség, hogy az AMD piaci értéke jelenleg 1,34 milliárd dollár körül helyezkedik el, így a 25%-os részesedés nagyjából 325 millió dollárba kerülhet, ha a nyílt piaci értéket vesszük alapul.

A cég jelenleg elég nehéz helyzetben van, így átalakításokkal, illetve egyéb megoldásokkal – például külső tőke bevonásával – próbálja működését hatékonyabbá tenni. A cég piaci részesedések tekintetében sem áll valami fényesen, akár a CPU/APU, akár a GPU piacot nézzük.

A Bloomberg elemzése szerint az AMD teljes árbevétele idén mintegy 28%-kal fog csökkenni, a vállalat részvényeinek árfolyama pedig idén már 38%-kal csökkent, így egyre nagyobb szükség van valamiféle külső segítség bevonására. Hogy a Silver Lake mellett egyéb partnerekkel is tárgyal-e a cég? Alighanem igen, viszont ezekről a tárgyalásokról egyelőre nem szivárogtak ki információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward