A Sharp új kijelzője szinte bármilyen formára vágható

Az újdonságból kör alakú kijelző éppúgy készíthető, mind szabálytalan alakú, autós műszerfalba illő megoldás. A termék mobileszközökben is feltűnhet.

A Sharp új kijelzője szinte bármilyen formára vágható

A Sharp már egy ideje dolgozik olyan kijelző kifejlesztésén, amellyel nem csak hagyományos, négyzet vagy téglalap alapú, hanem bármilyen kétdimenziós formát alkalmazó megjelenítő készíthető – a projekt Free Form Display név alatt fut.

Most, az idei CES alkalmával megmutatták a gyártó illetékesei, éppen hol tart a munka, így a CES-re kilátogató szerencsések élőben is megtekinthették a kör alakú, illetve a szabálytalan kétdimenziós forma köré épülő példányokat. Az igen-igen látványos prototípusok megmutatják, milyen kijelzők érkezhetnek 2017-től az egyes autók műszerfalaihoz. Eddig azt hihettük, hogy a rendhagyó formájú kijelzők fejlesztésének célja az autós műszerfalakban, illetve műszeregységekben történő felhasználás, ám a jelek szerint ez nem a cél, hanem sokkal inkább csak a kezdet.

Ezeknek az alacsony energiafelhasználás mellett üzemelő IGZO kijelzőknek nincs szükségük élekre, azaz szinte bármilyen formára vághatóak. Noha a kiállított prototípusok nem rendelkeznek érintő támogatással, mivel esetükben erre nincs szükség, a későbbiekben akár érintő támogatással is felvértezhetőek a különleges IGZO kijelzők – és akár a mobileszközök fedélzetén is helyet találhatnak maguknak. A friss pletykák egyébként pont arról árulkodnak, hogy a Nintendo egyik termékében fel szeretné majd használni a Sharp ígéretes kijelző-technológiáját.

A show alkalmával a kör alakú kijelzők mellett egész különleges formavilágú példányt is láthattunk, amelynek alsó sarkait és alsó élét két-két kör metszi – ezek alighanem autós műszeregységek számára kialakított kivágások.

Hogy miként képzeli el az autós jövőt a Sharp? Az alábbi videó ezt is megmutatja:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward