A Seagate tulajdonába kerülhet a SandForce

A Seagate az Avago Technologies-től az LSI két divízióját is felvásárolja, igaz, egyelőre még csak a szándéknyilatkozatot írták alá, a tranzakció nyélbe ütéséhez meg kell várni a hatóságok jóváhagyását.

A Seagate tulajdonába kerülhet a SandForce

A Seagate eddig – a többiekhez képest – viszonylag távol maradt az SSD szegmenstől, amely manapság igencsak pezseg, de a helyzet rövidesen megváltozhat, ugyanis a cég egy fontos felvásárlásra készül. A legfrissebb információk szerint a Seagate és az Avago Technologies illetékesei már aláírták a szándéknyilatkozatot, amelynek értelmében az LSI két fontos divíziója a Seagate tulajdonába kerülhet. A felvásárlást követően a SandForce vezérlőket fejlesztő Flash Components Divízió éppúgy a Seagate berkein belül működhet majd tovább, mint az Accelerated Solutions Division, ami egyébként üzleti ügyfeleknek kínál PCI Express alapú SSD megoldásokat.

Érdekesség, hogy a félvezető piacon tevékenykedő Avago Technologies nemrégiben, egészen pontosan tavaly vásárolta fel az LSI-t, a tranzakció keretén belül pedig 6,6 milliárd dollár cserélt gazdát. A Seagate most a fentebb említett két divízióért "mindössze" 450 millió dollárt fizet majd, de a tranzakciót csak az idei év harmadik negyedévében üthetik nyélbe a felek, ugyanis a hivatalos szerveknek némi vizsgálódást követően előbb jóvá kell hagyniuk a műveletet.

A Seagate a felvásárlással jelentősen bővítheti majd SSD kínálatát, amelyben egyelőre csak Link_A_Media Devices alapú megoldások találhatóak. Az említett SSD vezérlő a neves memóriagyártó, az SK Hynix tulajdona.

A tranzakciónak köszönhetően a Seagate tulajdonába kerülhetnek a SandForce SSD vezérlők, amelyek az Intel, a Kingston és egyéb nagy gyártók SSD meghajtóin is jelen vannak. Persze itt nem csak az SF2000-es sorozat tagjaira kell gondolni, hanem az idei év második felében érkező SF3700-asokra is, amelyek következő generációs megoldások lesznek. Az Accelerated Solutions Divízió jóvoltából egy komplett családnyi Nytro sorozatú PCIe SSD kártya is a Seagate tulajdonába kerül, ami azért nagy szó, mert az említett divízió napjainkban a második legnagyobb játékosnak számít a PCIe alapú SSD kártyák szegmensében.

A SandForce korábban, mielőtt még az LSI felvásárolta, azzal vált híressé, hogy ütőképes SSD vezérlőket készített, amelyeket aztán különböző SSD gyártók használtak fel saját termékeikben. Az LSI a felvásárlás után tovább folytatta a hagyományt, azaz nem változtatott a SandForce részleg lényegi működésén, az viszont egyelőre rejtély, hogy a Seagate-nek pontosan mik a tervei az értékes divízióval.

Előfordulhat, hogy a Seagate hosszútávon nem kíván majd SSD vezérlőket gyártani riválisai számára, ehelyett inkább saját, egyedi, versenyképes termékekből álló SandForce alapú termékpalettát állít össze, amivel hosszabb távon mindenképpen nyerhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward