A Seagate már szállítja a 8 TB-os merevlemezeit

Ennek hála a termék szélesebb körű elérhetőségére sem kell már sokat várni.

A Seagate már szállítja a 8 TB-os merevlemezeit

A Seagate nagyjából egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy elkészült a piac első 8 TB-os 3,5 hüvelykes merevlemezével, amelynek első mintapéldányait már elérhetővé tette a kiválasztott partnerei számára, így azok megkezdhették a tesztelést. Akkoriban még rejtély volt, mikor kerül kereskedelmi forgalomba a hatalmas adattároló kapacitást kínáló újdonság, most azonban friss információk érkeztek a témában, amelyekből kiderül egy s más a 8 TB-os merevlemezzel kapcsolatban.

A Seagate – és a HDD piac – első 8 TB-os merevlemeze természetesen normál, szabvány formátummal érkezik, vagyis egyetlen 3,5 hüvelykes házba sűríti az említett adattároló kapacitásról gondoskodó korongokat. Az új merevlemez a jól bevált SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használja, és elsőként az üzleti felhasználókat veszi célba, közülük is leginkább azokat, akik adatközpontot működtetnek, vagy felhőalapú szolgáltatásokat kiszolgáló, nagy mennyiségű adat tárolását végző szerverekkel rendelkeznek.

Az új merevlemez az említett területeken rendkívül ideális választás lehet, ugyanis nagy adattároló kapacitása miatt rendkívül hatékonyan, helytakarékosan lehet vele növelni a szerverek adatsűrűségét. A merevlemez a teljes birtoklási költség (TCO) szintjének csökkentésében is segédkezik, ugyanis a piac legkisebb költség/TB hányadosával rendelkezik. Ezzel együtt fogyasztás tekintetében sem áll rosszul az új merevlemez, ugyanis saját kategóriáján belül a piac legjobb GB/watt arányát tudhatja magáénak, ami segít az üzemeltetési költségek lefaragásában. A termék az üzleti felhasználók igényeinek megfelelő megbízhatóság mellett üzemel és kiválóan alkalmas archiválással kapcsolatos munkafolyamatok elvégzésére. További jó hír, hogy az adattárolót a többlemezes környezetben jelentkező vibrációra is felkészítették, így többlemezes adattároló rackekben is hatékonyan, hiba nélkül helytáll.

A Seagate 8 TB-os merevlemezének szállítása már megindult, igaz, egyelőre még csak a kiválasztott partnerek érhetik el a terméket. Az újdonság szélesebb körben majd csak a következő negyedévtől kezdve válik elérhetővé – ekkortól mind a privát, mind pedig a publikus adatközpontok üzemeltetői profitálhatnak majd az általa kínált előnyökről. A Seagate azt sajnos még mindig nem árulta el, hogy a 8 TB-os HDD pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward