A Sapphire keresztapája bemutatkozott

Amíg az ATI R600 grafikus magjára várunk, addig a Sapphire egy új videókártya-alternatívával örvendeztet meg bennünket. Ma reggel a cég bejelentette két Radeon X1950 Pro magot tartalmazó videókártyáját, becenevén "A keresztapát".

A Sapphire keresztapája bemutatkozott

Amíg az ATI R600 grafikus magjára várunk, addig a Sapphire egy új videókártya-alternatívával örvendeztet meg bennünket. Ma reggel a cég bejelentette a két Radeon X1950 Pro magot tartalmazó videókártyáját, becenevén "A keresztapát".

A kártya természetesnek mondhatóan két táp csatlakozót is tartalmaz, ami nélkül - megfelelő áramerőség hiányában - működésképtelen. A Sapphire illetékeseinek állítása szerint a „két mag egy kártyán” verzió ugyanúgy teljesít, mintha mondjuk ha két X1950 Pro lenne Crossfire-módban összekötve. A kártya egy 16-szoros PCIe interfészen keresztül csatlakozik az alaplapra, az eddigi Radeon X1950 Pro grafikus processzorának órajele 575MHz körüli, memóriájának sebessége pedig 700MHz (effektív 1400MHz). Valószínűleg a keresztapa is hasonló órajeleken fog működni. Tartalmaz még magonként két DVI csatlakozót, így összesen négy monitor köthető rá egy időben.

Ugyanakkor a kártyán látható még két adapter, aminek segítségével Crossfire módban is használhatjuk a két videókártyát, aminek eredményeképp négy grafikus magot működtethetünk egyszerre a számítógépünkben. Azonban ha csak egyszerűen egy a kártyát szeretnénk használni, nem szükséges Crossfire-képes alaplap.

Mint az összes többi X-szériás Radeon videókártya, a keresztapa is befogható fizikai számítások elvégzésére. Bemutatók, illetve tesztek a 2007-es CES kiállításon láthatóak. A gyártó állítása szerint a polcokra leghamarabb jövő tavasszal fog eljutni „A keresztapa”.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward