Shop menü

A SAMSUNG TILTJA A CHATGPT-T, DE MINDENKINEK ELÉRHETŐVÉ TEHETI

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Samsung tiltja a ChatGPT-t, de mindenkinek elérhetővé teheti

A nagy technológiai cégek közül a Samsung kapcsán kapott először nagy nyilvánosságot az, hogy a ChatGPT alkalmazását korlátozta a dolgozói körében. Ezzel szemben most arról számolhatunk be, hogy a jelek szerint a vállalat egy olyan funkción dolgozik, melynek köszönhetően minden Galaxy felhasználó alkalmazásba veheti majd a chatbotos böngészés közben.

Az Android Authority számolt be arról, hogy dél-koreaiak okostelefonjain és táblagépein elérhető böngésző, a Samsung Internet Browser kódjában arra lettek figyelmesek, hogy több utalás is megjelent a ChatGPT-re vonatkozóan. Nagyon úgy fest, hogy a vállalat azon dolgozik, hogy integrálja a szoftverébe az OpenAI által nyújtott generatív MI-t.

Mostanra több olyan eszköz jelent meg, melyekkel a ChatGPT-t több szolgáltatással össze lehet kapcsolni, illetve felhasználható különböző applikációkban. A Samsung mások mellett ezt használhatja ki. Kezdetben a böngésző kísérleti funkciói között, a Labs részlegen bukkanhat fel ez az újdonság. Azok, akik pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen fejlesztés alatt álló lehetőségeket lehet előcsalogatni a böngészőben, valamint használnak is kísérleti funkciókat, rutinosan aktiválhatják majd ezt az újdonságot, annak tudatában, hogy bizony ez még okozhat problémákat.

Galéria megnyitása

Ez a Labs funkció jelen állás szerint elsődlegesen arra szolgálhat majd, hogy a megnyitott weboldalak tartalmát könnyen összegezheti, hogy a felhasználó gyorsabban haladjon a tartalmak fogyasztásával. A ChatGPT-nek hosszú ideje van ilyen opció a tarsolyában, így ebből a szempontból a dolog biztos, hogy gördülékenyen fog menni a Samsungtól függetlenül. De az mindenképpen érdekes lesz, hogyan oldja majd meg a vállalat a lehetőség integrálását.

A Samsung már hosszú ideje dolgozik azon, hogy a gépi tanulást minél többféle módon használja ki a készülékeiben, és ugyanígy állhat a vállalat a mesterséges intelligencia napjainkban népszerű formájával. A generatív MI képes gondot okozni, de a weboldalak összefoglalása például egy olyan funkció, amivel viszonylag kevés a rizikó. Itt nem bíznak az emberek személyes információkat a szolgáltatásra, hanem az egyébként is online elérhető híreket, cikkeket rövidíthetik le ilyen módon, hogy a hosszabb irományok lényegét is gyorsan át lehessen tekinteni.

Galéria megnyitása

Nem tudni, hogy a Samsung mikor aktiválhatja majd a funkciót a Labs keretei között. Valószínűleg nagyon egyszerűen, néhány gombnyomással lehet majd behozni a weboldalakon felül a ChatGPT összefoglalóját. Nem kell majd ehhez elnavigálni a szolgáltatás oldalára, ami nyilvánvalóan extra macerát jelent, és kényelmetlenné tenné a használatot. Lesz a ChatGPT-nk beállítási szekciója is, de azt még nem tudni, hogy itt milyen módosítási lehetőségek bukkanhatnak majd fel.

A honlap kereste az ügyben a Samsungot, de a vállalat nem kívánt válaszolni azokra a kérdésekre, amiket a ChatGPT-vel kapcsolatos kódrészletekről tettek fel nekik. A cég nem oszt meg semmit a fejlesztés alatt álló megoldásairól, akkor sem, ha már többnyire mindenre fény derült.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére