A Samsung kilép a merevlemezpiacról

A Wall Street Journal meglehetősen érdekes hírt közölt, amely arról számol be, hogy a koreai multinacionális nagyvállalat, a Samsung, kilép a merevlemezpiacról, így eladja merevlemez-üzletágát. Az eladásra felkínált HDD részleget valószínűleg a merevlemezpiac egyik fontos szereplője, a Seagate fogja felvásárolni.

A Samsung kilép a merevlemezpiacról

A Wall Street Journal meglehetősen érdekes hírt közölt, amely arról számol be, hogy a koreai multinacionális nagyvállalat, a Samsung, ki szeretne lépni a merevlemezpiacról, így eladja merevlemez-üzletágát. Az eladásra felkínált HDD részleget valószínűleg a merevlemezpiac egyik fontos szereplője, a Seagate fogja felvásárolni.

Hogy mi áll a döntés hátterében? Nos, a források elmondása szerint az, hogy a Samsung fel kíván hagyni a merevlemezek gyártásával, illetve fejlesztésével, helyettük pedig a piac egyéb szegmenseire kíván fókuszálni, ahol számára több babér teremhet. Nem túl meglepő, hogy a vállalat "egyéb szegmens" alatt az SSD meghajtók piacát érti, amely az utóbbi időben igen dinamikusan fejlődik. Napjainkban a merevlemezpiac vállára hatalmas nyomás helyezkedik a netbookok és a tábla PC-k sikeressége miatt, ugyanis ezekben a készülékekben - főleg a tábla konfigurációkban - egyre népszerűbb választásnak minősül a HDD-vel szemben az SSD meghajtó, az ugyanis sokkal kompaktabb, strapabíróbb és elérési idő tekintetében is sokkal jobb választás, mint a merevlemez, cserébe viszont adattároló kapacitását tekintve még mindig drága. Tény viszont az is, hogy az említett szegmensek igényeinek már az olcsóbb 1,8 hüvelykes formátumú SSD meghajtók is megfelelnek.

A Samsung a merevlemez üzletágért cserébe nagyjából 1,5 milliárd amerikai dollárt szeretne kapni. Hogy végül a tranzakciót mikor ütik nyélbe és tényleg a Seagate Technology lesz-e a befutó, az hamarosan kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward