A Samsung is igyekszik a tévéi játékos oldalát kiemelni

Az összes idei QLED és Neo QLED készülék támogatni fogja a 120 Hz-es üzemet, és egyéb technológiákat.

A Samsung is igyekszik a tévéi játékos oldalát kiemelni

Az LG kiválóan ismerte fel az OLED esetében azt a potenciált, hogy a játékosok számára jó lehetőségeket nyújthat, és már évekkel korábban elkezdett a gamerek irányába mozogni. Most pedig a Samsung is elindult ezen a nyomvonalon. A vállalat közleményben számolt be arról, hogy milyen megoldások teszik a készülékeit ideálissá a játékosok számára.

Az már tavaly egyértelműen látszott, hogy az új konzoloknak az érkezése felpezsdítheti majd a televíziós ágazatot is, éppen erre felkészülve az LG például olyan megállapodást hozott össze a Microsofttal, melynek keretében a szoftveróriás az OLED televíziókat reklámozza az Xboxok mellett. Kiemelve, hogy a lehető legjobb játékélmény elérésére ilyen készülékek társaságában lehet számítani.

De a Samsung sem szeretne lemaradni azokról a játékosokról, akik az új generációs konzolok kiélvezése mellé keresnek ideális készüléket. Ezért most kiemelte a vállalat, hogy milyen funkciókat biztosítanak a QLED és Neo QLED készülékek azoknak, akik az Xbox Series X, Series S vagy PlayStation 5 mellé keresnek megfelelő tévét.

Galéria megnyitása

Az új generációs készülékei a Samsungnak lehetőséget nyújtana a 4K Ultra HD felbontás és a 120 Hz együttes kiélvezésére, így a játékok rendkívül részletgazdagság mellett futhatnak majd elképesztően simán. A Neo QLED és QLED tévék pedig még a képjavító eljárásaikat használva képesek tovább gyarapítani a látványt. Bár itt szokás szerint LCD technológiás alapok vannak, de a Samsung azt is elmondta, hogy alacsony késleltetésre képesek a szerkezetek (5,8 ms), és maguktól felismerik a televíziók, amikor a rövid válaszidőre kell hangolódniuk.

Fontos az is, hogy támogatják a QLED és Neo QLED termékek a változó képfrissítési frekvenciát (VRR), melynek köszönhetően a megjelenített kép még pontosabb és kellemesebb látványt biztosító lehet. Hozzátette a Samsung azt is, hogy olyan lehetőségeket biztosít a termékek esetében, amik eddig szinte kizárólag a játékosoknak szánt monitorok esetében voltak meg a Samsungnál. De a cél most egyértelműen az, hogy a konzoltulajdonosok kedvében járjon, és számukra a maximális teljesítményét nyújtsa.

Galéria megnyitása

A szoftveres oldalon biztosított a játékos módba kapcsolt tévéken az új Game Bar felület, ami úgy nyújt lehetőséget a készülékekhez köthető információk és beállítások gyors ellenőrzésére, menedzselésére, hogy csak egy kicsi részt foglal el a képernyőn, és áttetsző is. A vezeték nélküli technológiák támogatásával pedig egyszerűen használható fejhallgató és más kiegészítő is a játékok közben.

És ugyancsak érdekes szoftveres megoldás az, hogy igény esetén beállítható úgy a képernyő, mintha 21:9-es vagy akár 32:9-es képaránnyal rendelkeznek. Ilyenkor személyi számítógéphez csatlakoztatva egészen érdekes látványvilág érhető el játék közben. Ezt a lehetőséget a Q70A modelltől felfelé támogatják a 2021-es QLED és Neo QLED készülékek.

Galéria megnyitása

Megtudhattuk azt is, hogy az 50 colos képátlóval rendelkező Q90A, és ettől felfelé, minden 55 colos vagy nagyobb QLED tévé támogatja 2021-ben az AMD FreeSync Premium Pro technológiát. És itt már egyebek mellett a HDR technológiának a bevetéséről is szó van, ami még tovább emeli a vizuális élményt a kiváló játékok élvezése közben. A jövőben a Samsung egyre több készülékénél fogja biztosítani ennek a technológiának a szupportját.

Végül a Samsung a hangzás terén is tartogat némi érdekességet. A Game Object Tracking Sound fejlesztésével a vállalat mesterséges intelligenciát használva tudja a tévék hangját virtuális térhangzásúvá varázsolni. Ilyenkor a játékokból érkező hangokkal a készülék úgy játszik majd, hogy még immerzívebb lehessen az élmény.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap