A régi Windows-ok napjai meg vannak számlálva

Áprilisban kettő, júliusban pedig további egy rendszer támogatása szűnik meg végérvényesen.

A régi Windows-ok napjai meg vannak számlálva

A Microsoft tavasszal több operációs rendszerének támogatását is megszűnteti. Ezt követően a felhasználók nem kapják majd meg a naprakész általános és biztonsági frissítéseket, így rendszerük bár továbbra is működni fog, sokkal sebezhetőbbé válik.

A Windows XP általános terméktámogatása tavaly áprilisban lejárt, azóta a meghosszabbított támogatási szolgáltatás van érvényben. Július 13-tól viszont kizárólag az SP3-mal rendelkező felhasználók fogják megkapni a frissítéseket, így a cég azt tanácsolja, hogy eddig az időpontig mindenki töltse le és telepítse a harmadik nagy javító csomagot a rendszerhez.

Szintén július 13-án szűnik meg a Windows 2000 támogatása (szervizcsomagtól függetlenül), innentől kezdve semmilyen frissítés és biztonsági foltozás nem lesz elérhető a rendszer számára. Tiszavirág életűnek mondható a szervizcsomag nélküli Windows Vista is, amelyhez április 13-ig tölthetünk le frissítéseket és biztonsági tapaszokat. Ezek után csak az SP1 és SP2 javító csomaggal rendelkező felhasználókat illeti meg a szolgáltatás, így a Microsoftnál azt tanácsolják, hogy mihamarabb szerezzük be ezeket a nagyobb frissítéseket.

Bár az utolsó szervizcsomag beszerzésével minden felhasználó naprakész maradhat, a cégnél természetesen említést tettek arra vonatkozólag is, hogy a legjobban akkor járunk, ha megvásároljuk és feltelepítjük a Windows 7-et. Hazánkban egyébként meglepően gyorsan terjed az alig fél éve piacon lévő rendszer, mára a felhasználók több mint 10 százaléka Windows 7 alól internetezik. Ezzel egy időben folyamatosan csökken a Windows XP szimpatizánsok száma is, viszont jól látszik, hogy azok, akik rendszer frissítésre adták a fejüket, nem feltétlenül a Windows 7-et választják, hiszen a Windows Vista részesedése többnyire stagnál, néha enyhe emelkedést is mutat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward