A régebbi iPhone-ok mellől is elveszi a töltőt és a fülest az Apple

De árat nem csökkentenek. A vállalat magyarázata szerint így csökkenteni tudják az elektronikai hulladék keletkezését.

A régebbi iPhone-ok mellől is elveszi a töltőt és a fülest az Apple

Már hónapokkal ezelőtt lehetett arról pletykákat hallani, hogy az Apple az új iPhone generációt már úgy fogja kereskedelmi forgalomba hozni, hogy a doboza szinte már csak a mobilt fogja tartalmazni, és így is lett. Most pedig arra is fény derült, hogy a vállalat igazából a korábbi modellek mellől is „kipakol”.

Nemcsak az iPhone 12 széria esetében lehet új, lapos dobozra számítani, amiben már semmi már nincs, csak az okostelefon és a Lightning kábel, ami C-típusú USB-re alakít át. Az iPhone 11, az iPhone SE, de még a több éves iPhone XR is töltő és füles nélküli csomagolást kap a továbbiakban. Szóval ahogy az új készletek a boltokba kerülnek, az Apple által feleslegesnek vélt elektronikai kiegészítőknek búcsút lehet inteni minden iPhone esetében.

Galéria megnyitása

Az Apple nagyon ügyel a környezetvédelemre, és ezzel nincs is semmi probléma, sőt mi több, ha ésszerű keretek között teszi ezt a vállalat, akkor egyértelműen támogatandó a dolog. Környezetünk megóvása abszolút közös ügy, mindenkinek az érdeke ez, aki a Földön él.

A vállalat folyamatosan kontrollálja a CO2 kibocsájtását, és törekedik arra, hogy a korábbi termékeit szakszerűen hasznosítsa újra, minél több nyersanyagot visszanyerve. Szinte minden esetben úgy gyártja az eszközeit, hogy azok kiemelkedő mértékben tartalmaznak már eleve újrahasznosított alapanyagokat.

Remek meglátás az Apple részéről az is, hogy az okostelefonok mellé manapság már nem feltétlenül szükséges töltőt csomagolni, főleg úgy, ahogy az Apple tette. A vállalat esetenként a támogatottnál gyengébb adaptereket mellékelt az eszközeihez, ezért a vásárlók java úgyis megvette a rendes gyorstöltőt, a gyári pedig talán elő sem került a dobozából. És hasonló volt a helyzet a fülhallgatóval is. Valószínűleg az emberek elenyésző része használta az iPhone-okhoz mellékelt fülhallgatót, mert volt nekik jobb minőségű, vagy kényelmesebb, vezeték nélküli megoldást vásárolt a mobilokhoz.

Galéria megnyitása

A legnagyobb probléma ebben a mostani lépésben ott van, hogy az Apple ugyan elvette a kiegészítőket a mobilok mellől, de ezt az árazással egyáltalán nem kompenzálta. Nincsenek arra vonatkozó adatok, hogy a fülhallgató és az adapter elhagyásával az Apple mennyit spórol, de több száz millió iPhone esetében ez biztosan dollármilliárdos tétel lehet. A felhasználók pedig ezentúl vagy használják majd a korábbi kiegészítőiket, ha van jó adapterük és fülesük, vagy vesznek majd valamilyen megoldást az Apple-nél. Valószínűleg borsos áron.

Amennyiben a cupertinóiak az árból is kivonták volna a feleslegesnek tartott eszközöknek az árát, ami egy minimális összeg lett volna igazából, sokkal pozitívabb fényben tűnne fel a vállalat környezetvédelmi akciótervének legfrissebb eredménye. Így viszont leginkább azt látják az emberek, hogy az Apple még nagyobb bevételt remél a vásárlóiból, miközben spórol rajtuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap