A PC-s videovezérlő piac legfrissebb statisztikái

Az AMD és az nVidia az Intel kárára növelte a piaci részesedését.

A PC-s videovezérlő piac legfrissebb statisztikái

A Jon Peddie Research elemzői publikálták legfrissebb munkájukat, amelyből kiderül, hogyan teljesített a PC-s videovezérlők szegmense az elmúlt negyedév során. Fontos kiemelni, hogy az alábbi adatok becslésen alapulnak, így a hajszálpontos képtől némileg eltérhetnek.

A lenti adatokban csak a PC-s videovezérlők szerepelnek, azaz az asztali és mobil videokártyák, illetve az asztali- és mobil processzorokba integrált videovezérlők, az ARM alapú eszközökben és a szerverekben használatos videokártyák, illetve videovezérlők nem.

Ennek fényében lássuk, hogyan alakult az idei év első negyedéve, íme:

A táblázat adatai alapján az Nvidia meglehetősen jól szerepelt, ugyanis mind az előző negyedévhez, mind pedig az előző év azonos időszakához képest nőtt a piaci részesedése. Az AMD negyedéves szinten nőtt, de még mindig nem tudta elérni az egy évvel ezelőtti eredményét. Az Intel háza táján negyedéves szinten csökkenés látszik, ám éves szinten már némi növekedést mutat az ábra.

Érdekesség, hogy a PC-s szállítási mutatók negyedéves szinten 13,7%-os csökkenést mutatnak, ám a PC-s videovezérlők piacán csak kisebb, 3,2%-os esést figyelhetünk meg. Ennek fényében úgy tűnik, hogy vásárlói oldalról igény mutatkozik az IGP-vel ellátott rendszerek videokártyával történő felszerelésére - már ahol ez lehetséges. Éves szinten egyébként nagyságrendileg ugyanakkora esés mutatkozik a PC piacon és a PC-s videovezérlők szegmensében: előbbieknél 12,6%-os, utóbbiaknál pedig 12,9%-os az esés mértéke.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward