A PC piacot is célba veheti a Huawei?

A Huawei a MateBook termékcsaláddal támadhat a PC piacon, amennyiben van valóságalapja a legfrissebb pletykának.

A PC piacot is célba veheti a Huawei?

A Huawei stabilan, magabiztosan növekszik a mobilpiacon, és a jelek szerint hamarosan a PC piacra is beteheti a lábát – amennyiben hihetünk a kínait Yicai informátorainak. Szerintük a Huawei rövidesen bejelenti, hogy a cég a PC szegmensben is elkezd terjeszkedni, a bejelentésnek pedig a rövidesen induló Mobile World Congress adhat színteret. Az MWC idén is Barcelonában kerül megrendezésre, méghozzá február 22-e és február 25-e között.

Hogy mi utal a PC piaci belépésre? Az informátorok szerint az, hogy a Huawei nemrégiben bejegyzett egy új márkanevet, ami a MateBook nevet viseli, egy korábbi szóvivői nyilatkozat pedig szerintük arra utal, hogy a cég irigyli az Apple számítógépeinek sikerét. Ennyi információból egyelőre nehéz megítélni, hogy igazuk van-e az informátoroknak – legkésőbb az MWC alkalmával mindenképpen tiszta víz kerülhet a pohárba.

A fentebb említett MateBook márkanév egyébként nem csak komplett konfigurációkat, hanem különböző, PC piacra szánt termékeket is magában foglalhat, azaz egy nagy termékcsalád lehet. A Huawei a siker érdekében már együttműködésbe lépett az Intellel, sőt, egy olyan vállalati szakember-gárda összeállítása is megkezdődött, amely felkészült, komoly PC-s tudással bíró embereket vonultat fel.

A Huaweiről egyébként sokan nem is gondolnák, hogy egy igazán óriási vállalat. Jól mutatja ezt az a tény, hogy 2014 folyamán 46,5 milliárd dolláros teljes árbevételéhez 5,5 milliárd dolláros profit társult, világszerte pedig több, mint 170 000 alkalmazottat foglalkoztat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward