A PC-k új nemzedéke...

...Legalábbis a Microsoft ezévi design-versenyének győzteseinek elképzelése szerint; igen látványos alkotásokról van szó - bár az persze már egy másik kérdés, hogy ezek aztán ténylegesen meg is valósulnak-e majd valamilyen formában, vagy sem, de mindenképpen érdekesek.

A PC-k új nemzedéke...

...Legalábbis a Microsoft ezévi design-versenyének győzteseinek elképzelése szerint: igen látványos alkotásokról van szó - bár az persze már egy másik kérdés, hogy ezek aztán ténylegesen meg is valósulnak-e majd valamilyen formában, vagy sem, de mindenképpen érdekesek.

A személyesen Bill Gates által kiválasztott első helyezett a Napkin PC (Szalvéta PC) lett, amelynek a neve és látványa egyaránt magáért beszél, a tervezője pedig biztos örül a $20.000-os fődíjnak.

Második helyre a WITHUS nevet viselő elképzelés került, amely a maga leírása szerint azt a célt szolgálja, hogy óvodásokat tanítson "a megfelelő értékekre és az emberi kapcsolatok fontosságára azáltal, hogy többemberes interakción alapuló játékot és tanulást tesz lehetővé számukra" - amit pedig, amint említve is lett, az egyes gépek és az őket használó gyerekek közös csapatmunkájára helyezett jelentős hangsúly útján valósítana meg.

Harmadik helyezett a The Backpacker's Diary (A Hátizsákos Naplója) - nevéhez híven egy olyan kisgép, ami az utazás szerelmeseinek lehet igen hasznos segítőtársa: egy "lapozható", "könyv"-jellegű dolog, amelynek az egyes "oldalai" különböző funkciók használatát teszik lehetővé: GPS, médiarögzítés, vagy épp a készülék akkujának napelemek útján való feltöltése.

Végül, a döntősök között "futottak még" a következők is:

Alphagrip HC (kicsit talán túlságosan is ergonómikus)

Siafu (számítógép a vakoknak, nemlétező anyagból)

Illusion PC (ötletes, de nem igazán "új nemzedék")

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward