A Nokia Pamela Andersonnal domborít

A Nokia Pamela Andersonnal domborít

A Nokiay Oyj, a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója sajtótájékoztatókkal, szerencsejátékkal és egy Pamela Anderson egykori Playboy-modellt, illetve a Baywatch tévésorozat sztárját felvonultató reklámfilmmel próbál lökést adni legújabb okos telefonja, az N8 értékesítésének - jelentette a Bloomberg. A társaság a jövő héten tartja szokásos éves show-ját, amelynek tétje, hogy javítani tudja-e a cég imázsát ezen a területen, amelyen alaposan lemaradt az iPhonnal nyomuló Apple és a Google Android szoftverét használó cégek mögött.

A Nokia részvényárfolyama 60 százalékkal zuhant 2007 júniusa, az iPhone bemutatása óta és a vállalat részesedése összeszűkült az okos telefonok értékesítésében, az ágazat leggyorsabban növekvő piacán. A finn cég egy sereg olyan telefonnal akar bemutatkozni az éves seregszemlén, amelyek a Symbian 3 operációs rendszerre épülnek.

Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy a következő években 50 millió symbianos készüléket akarnak eladni. Az N95-ös telefonból, amelyen először lehetett navigációs rendszer használni, több mint tízmillió kelt el a készülék 2007. márciusi bemutatkozását követő két évben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward