A neurális hálózatokat veszi célba a Tesla P40 és a Tesla P4

Az Nvidia legújabb Tesla sorozatú gyorsítókártyái a neurális hálózatokat veszik célba, ugyanis mélytanulás terén nagyon hatékonyak.

A neurális hálózatokat veszi célba a Tesla P40 és a Tesla P4

Az Nvidia két új Tesla sorozatú gyorsítókártyával rukkolt elő, amelyek a Tesla M40-es és Tesla M4-es modellek helyét veszik át a piacon. A Pascal alapú GPU-val szerelt Tesla P40-es és Tesla P4-es gyorsítókártyák formátum, TDP keret és árszint tekintetében ugyanazt nyújtják, mint elődeik, teljesítmény terén viszont komoly előrelépést biztosítanak, ami főként a neurális hálózatok tréningezéséhez jöhet jól.

Tesla P4

A Tesla P40-es és P4-es esetében egy GP102-es és egy GP104-es grafikus processzor adja az alapokat. Mindkét GPU nagyobb egyszeres pontosságú számítási teljesítmény elérésére képes, mint Maxwell alapú közvetlen elődeik, azaz a GM200 és GM206; plusz INT8-as, azaz negyed pontosságú számítási teljesítményre támaszkodó feladatokra is hatékonyan be lehet vetni őket, amire elődeik esetében nem volt mód.

Tesla P40

Az új gyorsítókártyák elődeikhez mérten papíron akár négyszeres teljesítménynövekedés elérésére is képesek, amennyiben nagy GPU fürtökben használják őket – ez a különbség persze csak bizonyos terhelésformák esetén érvényes. Az Nvidia elsősorban a mélytanulásra támaszkodó szegmensekbe szánja a termékeket, azaz leginkább a neurális hálózatok tanítását végző munkafolyamatokban vállalhatnak fontos szerepet az új Teslák, amelyek legfontosabb paramétereit az alábbi táblázat tartalmazza.

A Tesla sorozat legújabb, Pascal alapokon nyugvó tagjai rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Az új gyorsítókártyákban rejlő lehetőségeket egyebek mellett az Nvidia TensorRT motorján, illetve az Nvidia DeepStream SDK-ján keresztül lehet kiaknázni – előbbi egy ún. Inference Engine Library, míg utóbbi egy videó feldolgozásra és analizálásra használható fejlesztőkörnyezet.

A passzív hűtéssel ellátott termékek közül a Tesla P40 már októberben, míg a Tesla P4 majd csak novemberben jelenik meg, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy listaáraik pontosan hogyan alakulnak. A várakozások szerint az árszint a Maxwell alapú modellekéhez képest jelentősebb mértékben sem lefelé, sem pedig felfelé nem tér majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward