A nemzetközi telefonhelyzet fokozódik

A nemzetközi telefonhelyzet fokozódik

Óriási felfordulást hozhat a drágább, de sokat tudó, illetve az internetezésre is alkalmas úgynevezett okos telefonok piacán az Apple döntése, miszerint 99 dollárra csökkenti tavaly piacra dobott iPhone-ja árát azoknak, akik két évre szerződnek az AT&T mobilszolgáltatóval. A nyolc gigabájt memóriával rendelkező készülék 200 dolláros ára már egy évvel ezelőtt is forradalmian alacsonynak számított az okos telefonok piacán, ám a mostani lépés minden friss hírnél nagyobb ovációt váltott ki a számítástechnikai ketyerék híveinél. Lesöpörte a vezető hírek éléről az Apple másik bejelentését is, az iPhone új változatának, a 3GS-nek a piacra dobását. Az S jelen esetben a sebesség rövidítése, ugyanis az új telefon továbbfejlesztett hardvere gyorsabban jeleníti meg a képeket és a grafikákat, emellett elődjéhez képest tovább használható egy akkufeltöltéssel.

Az olcsóbb iPhone kihúzhatja a szőnyeget az olyan versenytárs termékek lába alól, mint a napokban bemutatott Pre okos telefon, a Palm Inc. készüléke, amely igen lelkes fogadtásban részesült a szaksajtó és a potenciális vevők részéről. A Pre iránt olyan erős volt az érdeklődés az Apple brutális árleszállításának bejelentése előtt, hogy a Sprint Nextel mobiloperátor az ellátás akadozására számított. A Palm készülékét 100 dolláros kedvezménnyel, 200 dollárért kaphatja meg az a vevő, aki két évet aláír a Sprint Nextellel, és emellé kedvezményes adattovábbítási tarifákra is számíthat. A vevők többsége a kezdeti kiadást nézi, és ebből a szempontból verhetetlen a 100 dolláros iPhone.

Szakértők szerint nem csupán az okos telefonok között "arathat" az Apple olcsó készüléke, hanem elszívhatja a vevőket a sokat tudó - de azért okosnak még nem számító - telefonok piacáról is. Ez nem jó hír a Nokiának, a Samsungnak és a LG-nek, amelyek drága termékeiken érik el profitjuk legnagyobb részét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward