A nappaliba szánja különleges gamer billentyűzetét a Razer

A Turret egy ölben tartható billentyűzet, ami mágneses egérpadot is kapott.

A nappaliba szánja különleges gamer billentyűzetét a Razer

A Razer még 2015 alkalmával, a Consumer Eletronics Show keretén belül mutatta be különleges, játékosokat célzó koncepcióját, amely egy speciális billentyűzetből és egy egérből áll. A Turret névre keresztelt megoldás egy speciális gamer kör számára készült: azoknak jöhet jól, akik a kanapén ülve, a billentyűzetet és az egeret ölben tartva szeretnének játszani.

A Turret gyakorlatilag egy speciális vezeték nélküli billentyűzet, amelyhez egérpadot is csatoltak, így számítógépasztal nélkül is elég hatékonyan használható a szett – persze megszokást igényel. Hasonló termékeket a Corsair és a Roccat is bemutatott már, igaz, azok kevésbé kecsesek, mint a Razer friss, „ropogós” Turretje. A végső változat elkészítése előtt sok-sok prototípus segítségével tökéletesítették a koncepciót, a piacra szánt termék pedig kétségkívül érdekes, igényes dizájnnal rendelkező megoldás lett.

A Turret nagyon sokoldalú, hiszen az USB-s vevőt használó 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolat mellett Bluetooth LE támogatást is kapott, így nem csak számítógépekhez és játékkonzolokhoz, de Android alapú eszközökhöz is kényelmesen, vezeték nélkül kapcsolódhat. Utóbbiakhoz, vagyis az Android alapú megoldásokhoz még dedikált funkciógombokat is kínál a billentyűzet – de ez nem véletlen, hisz így remekül használható a Razer Forge TV névre keresztelt set-top-box egységéhez is, ami ugye Android alapú. A kétféle vezeték nélküli üzemmód között dedikált kapcsolóval lehet váltani.

Maga a billentyűzet egyébként „tenkeyless” változatban, numerikus billentyűzet nélkül, szigetes stílusú billentyűkkel érkezik, az egyes billentyűkhöz rendelt másodlagos funkciók pedig FN gombbal érhetőek el. Az elektronika akár tíz billentyű egyidejű lenyomását is képes feldolgozni, hála az Anti-Ghosting támogatásnak. A klaviatúra háza egy 1500 mAh-s Li-Po akkumulátort rejt, ami használattól függően egyetlen teljes töltés hatására akár 4 hónapnyi üzemidőt is nyújthat.

A billentyűzet mellé jár egy remekül kézbe simuló egér is, amely 3500 DPI-s lézeres szenzorral dolgozik. Az egér 1000 mAh-s Li-Po akkumulátort kapott, ami használattól függően nagyjából 40 órányi üzemidőt nyújt egyetlen teljes töltéssel.

A szetthez jár egy dokkoló is, ami az egér és a billentyűzet akkumulátorának egyidejű töltésére használható. A billentyűzet esetében az integrált „egérpadot” hátra kell hajtani ahhoz, hogy a töltő csatlakozóhoz hozzáférjünk, majd az egész klaviatúrát élére állítva a dokkolóhoz kell csatlakoztatni. Érdekesség, hogy az egérpadként funkcionáló rész mágneseket is kapott, így nem kell attól tartani, hogy az egér használat közben folyton le akar majd esni, hisz a mágnesek a padon tartják.

A Razer Turret már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 189,99 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward