A napokban rengeteg új világrekord született

HIS, MSI és ASUS termékekkel egyaránt sikerült új világrekordot beállítani - esetenként akár többet is.

A napokban rengeteg új világrekord született

HIS – Négy darab HIS 7970 X videokártya segítségével új 3DMark Vantage világrekord született

A friss 3DMark Vantage világrekord a HKEPC OC Lab nevéhez és a csapat speciális, „Tin Shui Wai” kódnevű hűtést alkalmazó tesztrendszeréhez fűződik. A csapatkapitány, John Lam szerint – aki maga is neves tuingmester hírében áll – a „Tin Shui Wai” egy folyékony nitrogén alapú hűtéssel kiegészített folyadékhűtésű megoldás, amely a Kingpin F1 átalakításával született. A rendszer 0 Celsius fok körüli hőmérsékletet biztosít a grafikus processzorok számára.

A hatékony hűtés mellett figyelemfelkeltő LED-es világítást is kapott a rendszer, így sokan megcsodálták. A világítás esetében a főszerepet a zöld fényű LED-ek kapták, de mellettük néhány kék fényforrás is jelen volt a rendszerben.

A négy darab HIS 7970 X videokártya esetében 1480 MHz-es GPU- és 1910 MHz-es memória órajelet alkalmazott J.LIN, így végül 84669 pontot sikerült elérni 3DMark Vantage alatt. A GPU 1,45 voltos magfeszültség mellett üzemelt. A Rampage IV Extreme alaplapot és Core i7-3960X processzort tartalmazó tesztrendszerrel kapcsolatos egyéb részletekről itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az MSI Radeon HD 7970 Lightning-ja segítségével is nyugdíjaztak néhány korábbi világrekordot

Az MSI MOA (Master Of Overclocking) 2012 EMEA Selejtező keretén belül az európai tuningmesterek több világrekordot is megdöntöttek.

A verseny alkalmával mind a 3DMark 11, mind pedig a 3DMark03 rekordot sikerült megdönteni: előbbit a lengyel Xtreme Addict, míg utóbbit az ukrán T0lsty küldte nyugdíjba. Az új 3DMark11 Performance preset rekord P16055 pont, míg az új 3DMark03 rekord 214000 pont lett, igaz, előbbi rövid időn belül megdőlt, így csak rövid ideig minősült tényleges világrekordnak.

Az EMEA selejtező végén a lengyel ryba a fentebb említettnél még magasabbra helyezte a lécet, így az új 3DMark 11 Performance preset rekord végül P16259 pont lett.

[bold]

Az ASUS ROG Maximus V Formula alaplapjával is megdöntöttek pár rekordot[/bold]

Első körben a SuperPi 32M rekord dőlt meg, hála Fredyama-san és Shamino hatékony együttműködésének.

 

A páros 2646 MHz-ig emelte a G.Skill F3-12800CL9-2GBNQ termékkóddal ellátott DDR3-as memóriamoduljainak órajelét, így az Intel Core i7-3770K processzorral ellátott rendszer 4 perc 44,734 másodperc alatt végezte el a tesztet, ami új világrekord.

A következő két rekord Hiwa Pouri nevéhez fűződik, aki első körben G.Skill TridentX sorozatú – F3-2800C11-4GTXD termékkóddal ellátott – DDR3-as memóriamodulok alkalmazásával 32339 MB/s-os memória olvasási sebességet ért el, ami figyelemre méltó teljesítmény és egyben világrekord is.

A Rampage V Formula alaplapban természetesen ennél a rekorddöntésnél is Intel Core i7-3770K típusú processzor foglalt helyet, csak úgy, mint a következőnél.

A G.Skill TridentX 16 GB-os, CL11-es időzítés mellett üzemelő, négy darab 4 GB-os memóriamodulból álló rendszermemória alkalmazásával Hiwa Pouri 3286 MHz-es memória órajelet ért el, ami szintén világrekordnak számít.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward