A Mushkin nemet mond a 25 nm-es technolgiára

A Mushkin nemet mond a 25 nm-es technolgiára

Az OCZ és a Corsair kínálatában már elkezdtek megjelenni a 25 nm-es csíkszélességgel készülő NAND Flash memóriachipeket tartalmazó SSD meghajtók, ám az új gyártástechnológia miatt ezek a termékek több negatív tulajdonsággal is rendelkeznek, tehát nem egyértelműen jobb választások, mint 34 nm-es NAND Flash memóriachipeket alkalmazó társaik.

A 25 nm-es gyártástechnológia alkalmazásával a NAND Flash memóriachipek kevesebb írási ciklust viselnek el, azaz hamarabb elhasználódnak, mint 34 nm-es társaik, ezzel együtt a 25 nm-es NAND Flash chipeket alkalmazó SSD meghajtóknál az úgynevezett over-provisioning terület is nagyobb, ami a felhasználó által igénybe vehető tárterület rovására megy. Teljesítmény tekintetében is vannak kisebb különbségek a két gyártástechnológia között, de ez utóbbi nem mondható jelentősnek, csak egyes tesztek alkalmával derül ki, a valós felhasználásra nem nyomja rá a bélyegét.

A fentiek miatt a Mushkin illetékesei úgy döntöttek, hogy a vállalat egyelőre nem alkalmazza a 25 nm-es gyártástechnológiát, azaz NAND Flash memóriachipjei és a köréjük épülő SSD meghajtók továbbra is a jól bevált 34 nm-es csíkszélességre támaszkodnak. A döntést azzal magyarázza a cég, hogy ugyan az előállítási költségek esetében előnyösebb lenne a 25 nm-es gyártástechnológia alkalmazása, viszont ez az eljárás a felhasználók szempontjából nem hogy előnyökkel, de egyenesen hátrányokkal jár.

Amennyiben a gyártó a későbbiekben úgy látja, hogy a technológia fejlődésével érdemes lesz egy áttérni egy frissebb gyártástechnológia alkalmazására, amely a felhasználók számára is tartogat előnyöket, úgy a váltás azonnal meg fog történni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward