A Motorola sem henyél: itt a Razr HD, a Razr Maxx HD és a Razr M

Az elmúlt napok nagyon mozgalmasan alakultak a mobilpiacon. Ennek az egyik, illetve három okáért a Motorola a felelős, ugyanis egy sor új felsőkategóriás masinát mutatott be. Az újdonságok a Razr termékcsaládot gyarapítják ugyan, de a pengeség bajnoki övére egyikük sem pályázik.

A Motorola sem henyél: itt a Razr HD, a Razr Maxx HD és a Razr M

Az elmúlt napok nagyon mozgalmasan alakultak a mobilpiacon. Ennek az egyik, illetve három okáért a Motorola a felelős, ugyanis egy sor új felsőkategóriás masinát mutatott be. Az újdonságok a Razr termékcsaládot gyarapítják ugyan, de a pengeség bajnoki övére egyikük sem pályázik.

Az újdonságokban több a közös, mint gondolnánk. A teljesítményért felelő chip például minden esetben változatlanul egy Qualcomm MSM8x60. Vagyis mind a Razr HD-k, mind pedig a Razr M két darab 1,5 GHz-es Cortex-A9 magra és egy Adreno 225 grafikus processzorra épül. Továbbá a rendszermemória is változatlanul 1 GB-os méretet öltött mindegyiknél, és ha a hasonlóságokat vesszük górcső alá elsőként, akkor az adatkapcsolati szegmenssel is itt kell foglalkoznunk. A gépekben egyaránt lesz LTE, illetve HDSPA+ (ahol a 4G nem áll rendelkezésre), 802.11a/b/g/n Wi-Fi támogatás, Bluetooth 4.0 LE kivitelben EDR-rel kiegészítve és a GLONASS műholdakkal is kommunikáló GPS A-GPS-szel. A főkamera szerepét mindig egy 8 megapixeles szenzorral felvértezett egység tölti be, ami LED villanót is kapott, a kijelzőket pedig minden esetben egy Gorilla Glass védi.

Jól látszik tehát, hogy a külső jegyeket leszámítva, szinte nincs is különbség a Razr trió tagjai között. A specifikációikat böngészve csak a háttértárak kapacitását fedezhetjük fel, mint "belső" differencia. A legkisebb, a Razr M csak 8 GB-nyi tárhelyet kínál, míg a Razr HD esetében már 16 GB-ot kapunk. A legjobban ilyen téren a leendő Razr Maxx HD tulajdonosai járnak, nekik ugyanis 32 GB jár. Persze mindegyik modell esetében lesz microSDHC kártya befogadására képes nyílás, így ezek az értékek még tovább növelhetőek.

 

A Razr M egy 122,5 x 60,9 x 8,3 milliméteres házba költözött be, a súlya pedig 126 gramm. Az előlapját javarészt egy 4,3 hüvelykes képátlójú, qHD (540 x 960) felbontású Super AMOLED megjelenítő tölti ki. Felette egy VGA előlapi kamera kapott helyet a videohívások bonyolítása végett. A Razr HD és a Maxx HD már nagyobb, 4,7 colos panel birtokosa, mely 1280 x 720 képpontos felbontásának köszönhetően tűéles képet produkál majd, a Super AMOLED miatt pedig élénk színvilágot kapunk. Az előlapi kamera itt már 1,3 megapixeles.

A Razr M ugye 8,3 mm, a HD már 8,4-re hízott, míg a legvaskosabb a Maxx HD, 9,3 milliméterre emelkedik ki a síkból. Ezekért az eltérésekért főleg az akkumulátor a felelős, az M mindössze 2000 mAh-ből gazdálkodhat, a HD-nek már 2530-as telep jutott, de a korona természetesen a Maxx fejére került, itt ugyanis egy 3300 mAh energiaforrás lapul a hátlap mögött. Összességében a méreteikhez képest, mindegyik készülék kiemelkedő konfigurációt nyújt, ez pedig a Motorola mérnökeinek az érdeme. 

 

A leleplezett eszközök az egyesült államokbeli Verizon szolgáltatónál jelennek majd meg elsőként, de az európai modellekről is szó esett már, és itt lehet is egy kis érdekesség. Egy pletyka szerint az britekhez már az Intel Z2460-nal juthat el a Motorola Razr M. Ennek egyelőre nem érdemes sok jelentőséget tulajdonítani, de ha mégis valósnak bizonyul, az nagy lépés lenne az Intel számára.

A boltok polcaira mindhárman szeptemberben kerülnek fel, de pontosabb időpontot nem kaptunk, és az árakkal kapcsolatban sincs semmilyen információnk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward