A Microsoft tovább fogja árusítani az XP-t

A Microsoft a vásárlók és a partnerek kérésére meghosszabította a Windows XP eladását öt hónappal.

A Microsoft tovább fogja árusítani az XP-t

A Microsoft a vásárlók és a partnerek kérésére meghosszabította a Windows XP eladását öt hónappal.

Az eredeti tervek alapján 2008. január 31-ig szerette volna értékesíteni Windows XP operációs rendszerét a Microsoft, ezt azonban a jelenlegi piaci igények miatt a vállalat ezt meghosszabbította június 30-ig. A tervváltoztatást vélhetően a nagymértékű vásárlói és partneri visszhang miatt érezték szükségesnek a Microsoftnál.

Mike Nash, a Microsoft Windows Termékmenedzsment részlegének alelnöke a következőket közölte: "Nagyon örülünk a Windows Vista-t használók pozitív visszajelzéseinek, azonban vannak olyan vásárlók, akiknek  még egy kicsit több idő kell, hogy átváltsanak az új operációs rendszerünkre."

A Microsoft 4-éves élettartamot határoz meg 2002 óta egy operációs rendszernek. Azonban a Windows Vista késései miatt a Microsoft még egy 5 hónapos hosszabítás mellett döntött. Nash szerint "a több mint 60 millió idén nyáron eladott licensz bizonyítja, hogy a Vista a Microsoft történetének leggyorsabban fogyó operációs rendszere."

Nash szerint az erős eladások oka a Vista-alapú előregyártott asztali számítógépek és laptopok eladásának duplázása. Azonban a Microsoft nemrég határozott, hogy az OEM operációs rendszerekkel rendelkezők Vista-ról XP-re "visszafejleszthetik" számítógépüket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward