A Microsoft online játékterjesztésre készül

Úgy néz ki a Microsoft megirigyelte a Valve sikerét és saját megoldással rukkol elő a PC-s online játékterjesztés növekvő piacán

A Microsoft online játékterjesztésre készül

 Amikor 2003-ban a Valve megalkotta a Steam-et nagy reményeket fűztek hozzá. Az online terjesztés még igencsak gyerekcipőben járt, és az infrastruktúra sem volt tökéletes ahhoz, hogy néha akár több gigabájtos programokat töltögessen az ember. Ám idővel a Steam-ből az arany tojást tojó tyúk lett, a kezdetben csak a Valve saját játékait forgalmazó program (a Sapphire pl. nagyon szeret máig Steam kuponokat osztogatni) túlnőtt magán és sok fejlesztő cég jelentette meg szoftvereit rajta keresztül. Úgy néz ki azonban, hogy nemsokára erős konkurenciát kaphat.

A Microsoft ugyanis elérkezettnek látta az időt, hogy a „Games for Windows” némileg bejáratott szlogenjével továbblépjen, és a közeljövőben (várhatóan ősszel) megjelenjen a saját terjesztői felületével, melyen a teljes játékok mellett ingyenes demók, bemutatók, háttérképek, stb. is megtalálhatóak lesznek, hasonlóan az X-box360 és a PS3 szolgáltatásaihoz. A hírek szerint ennyivel nem érik be, végre ingyenessé teszik a Live multiplayer szolgáltatást is. Eddig ugyanis azért, hogy MS játékokban is kihasználhassunk minden többjátékos opciót (például keresztplatform játékot) havi díjat kellett fizetni, mely 7.99 dollár volt Gold előfizetés esetén. Úgy látszik egyre több cég látja meg az online terjesztésben a lehetőségeket, nemrég a Sony is bővítette a PlayStation Network-öt, mely így már filmek megvételére/kölcsönzésére is használható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward