A Microsoft MSN Web Portal tartalmait mesterséges intelligencia írhatja

A platform már egy ideje félautomata módban üzemelt, így a lépés igazából várható volt.

A Microsoft MSN Web Portal tartalmait mesterséges intelligencia írhatja

A Microsoftnál komoly erőkkel dolgoznak azon, hogy a lehető legtöbb területre elhozzák a mesterséges intelligencia nyújtotta előnyöket, és ezzel igazából nincs is egyedül a Microsoft, ugyanis számos egyéb vállalat is hasonló stratégiát követ. Úgy tűnik, a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek is megszűnnek a nem is oly távoli jövőben, legalábbis erről számoltak be a Bussiness Insider és a Seattle Times munkatársai, akik azt állítják, az MSN Web Portal tartalmait hamarosan mesterséges intelligencia készítheti el teljesen önállóan, újságírók alkalmazása nélkül.

Galéria megnyitásaA beszámolók alapján az elmúlt hét folyamán, hétfő és szerda között nagyjából 50 munkavállaló kapott értesítést azzal kapcsolatban, hogy szerződésüket nem hosszabbítják meg 2020. június 30. után. Ennek oka az, hogy feladataikat teljes egészében a mesterséges intelligencia modellek veszik át, amelyek önállóan generálhatnak hírfolyamokat az MSN Web Portal felületén. Az újítás mögött az Azure infrastruktúra húzódik, amely számos feladat elvégzését teszi lehetővé a felhőben, most már a jelek szerint tartalomgyártásra is használható. Hogy a váltás feltűnik-e majd az olvasóknak? Idővel alighanem kiderül, ám az erősen valószínű, hogy a tesztüzem során már sok apró hibát kijavítottak, így az önálló tartalom is jobb minőségű lehet, mint korábban.

Az egyik korábbi munkavállaló elmondása szerint az MSN platform már eddig is félautomata üzemben működött, így a friss lépés igazából várható volt, ezzel csak teljessé teszik majd az automatizációt. A Microsoft szóvivője szerint a döntést nem a pandémia okozta, hanem több vállalathoz hasonlóan a Microsoft is felülvizsgálja időnként az üzlet működését. A vizsgálat eredményeként nagyobb befektetéseket eszközölhetnek bizonyos területeken időről-időre, valamint szükség esetén átcsoportosításokra is sor kerülhet egyéb területeken.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap