A Microsoft megveheti a TikTokot, Trumppal is folyik az egyeztetés

Igencsak meglepő fordulat jöhet a TikTok ügyében, a redmondiak vennék át a százmilliók által használt platformot.

A Microsoft megveheti a TikTokot, Trumppal is folyik az egyeztetés

Az elmúlt héten volt alkalmunk arról beszámolni, hogy a TikTok kitiltásán gondolkodik az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump. Most pedig már arról szólnak a hírek, hogy a helyzet egészen más módon oldódhat meg, mint ahogy arra korábban számítani lehetett.

Nagyon úgy fest, hogy a Microsoft már egy ideje arról tárgyal a kínai ByteDance fejlesztővel, hogy részben átveszi a TikTokot. Ugyanis most egy hivatalos közleménnyel állt elő a szoftveróriás, miszerint Satya Nadella, a Microsoft első embere, nagyon komoly tárgyalást folytat Donald Trumppal arról, hogy megvásárolja a túlnyomórészt fiatalok körében népszerű közösségi oldalt. Korábban még erről egyáltalán nem beszélt nyíltani a Microsoft, és most valószínűleg azért döntött úgy, hogy felfedi a tervét, hogy megakadályozza az amerikai vezetést abban, hogy mire megvenné a programot, akkor betiltsák.

Galéria megnyitása

A Microsoft kiemelte a közleményében, hogy nekik is fontos az, ami az amerikai elnöknek, éppen ezért a biztonságra kiemelt figyelmet fordítanak majd, amennyiben sikerül kalap alá hozni az üzletet. És amennyiben a TikTok a Microsofthoz kerül, onnantól a szolgáltatásból származó bevétel is az Egyesült Államok gazdaságát fogja majd erősíteni. Szóval teljes mértékig passzol majd Donald Trump legfőbb tervébe, Amerika újból naggyá tételébe.

Galéria megnyitása

Állítólag legkésőbb szeptember 15-ig lezárja majd a Microsoft a TikTokkal folytatott tárgyalásokat, szóval elvileg már nem kell sokáig várni arra, hogy megszülessen a döntést videós platform sorsáról. Egyelőre még ködös az ügy abból a szempontból, hogy a Microsoft nem teljes akvizícióról beszél, hanem arról számolt be, a TikTok szolgáltatást az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon szeretné átvenni.

Hogy ez pontosan miként nézne ki, azt nem tudjuk. De azt leszögezte a Microsoft, hogy amennyiben sikeres lesz a megállapodást a ByteDance-szel, abban az esetben arra lehet számítani, hogy az adott országokban élők személyes adatait helyben kezdené el kezelni a vállalat, így ettől kezdve nem kellene attól tartani, hogy a kínai kormány hozzájuthat amerikai emberek adataihoz. És mivel elsődlegesen az adatok kezelése miatt fontolgatta azt Donald Trump, hogy betiltaná a szolgáltatást, így ez a veszély egycsapásra megszűnne.

Galéria megnyitása

Arról egyelőre nem lehet semmilyen információt tudni, hogy mekkora pénzösszeg cserélhet majd gazdát a Microsoft és a ByteDance között. Ha csak részben veszi meg, akkor is több milliárd dollárt fizethet ki a redmondi alakulat ezért az applikációért, és a mögötte álló felhasználói tábor adott részéért. A redmondiak valószínűleg tisztában vannak azzal, hogy alaposan a zsebükbe kell majd nyúlniuk. Ugyanis azt hozzátette a Microsoft a közleményében, hogy akár más amerikai befektetőket is szívesen lát, akik kisebbségi alapon részt szeretnének venni ebben a vásárlásban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap