A Microsoft a világ második legértékesebb vállalata

Az első helyet még mindig az Apple foglalja el, méghozzá rendkívül magabiztosan.

A Microsoft a világ második legértékesebb vállalata

A Microsoft háza táján az elmúlt időszakban voltak problémák – elég csak a Windows 8, a Windows Phone és a Surface RT balszerencséjére gondolni. Ezekből sokan joggal gondolhatnák, hogy a vállalatot balszerencse-sorozat sújtja, ám ez a jelek szerint véget érni látszik. A Windows 10 fogadtatása az utóbbi időszak tapasztalatait nézve teljesen pozitív és a cég egy előkelő ranglistán is sikeresen előbbre lépett, így ma már a világ második legértékesebb vállalatának tekinthető.

A Bloomberg beszámolója szerint a Microsoft végre lenyomta az előtte tanyázó Exxon Mobilt, így a világcégeket összesítő ranglistán a második helyre lépett fel. A Microsoft értéke jelenleg 408,7 milliárd dollár, szemben az előbb említett Exxon Mobiléval, amely csak 402,7 milliárd dollárt ér. Az első helyet most is az Apple foglalja el a maga 669,7 milliárd dolláros értékével. Az almás vállalat a jelek szerint tekintélyes fölénnyel őrzi első helyét.

Satya NadellaAz adatok alapján a Microsoft az elmúlt időszakban nagyon jól teljesített: csak az idei év folyamán 33%-kal, azaz 100 milliárd dollárral emelte értékét, ami a hírügynökség munkatársai szerint egyértelműen az új elnök-vezérigazgató, Satya Nadella érdeme. A remek teljesítményt az is jól jellemzi, hogy az előző negyedév folyamán a Microsoft eredményei az elemzők várakozásait is felülmúlták, hála annak az erős növekedésnek, amit a felhőszolgáltatások és a hardverek részlege produkált. Az adatokról korábban részletesen is beszámoltunk.

A fenti sikernek persze ára van. Júliusban Satya Nadella bejelentette, a cég az elkövetkező 12 hónap folyamán 18 000 munkahelyet szüntet meg, amelyek közül 12 500 a Nokia korábbi Eszközök és Szolgáltatások divízióját érinti. A Microsoft-Nokia akvizíció egyébként áprilisban vált véglegessé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward