A magyar Windows 7 is megjelent

A magyar Windows 7 is megjelent

A Microsoft a magyar nyelvű rendszer bemutatása előtt néhány nappal, október 22-én New Yorkban jelentette be új operációs rendszerének globális bevezetését. A Windows 7 világos alapelvet követ: egyszerűsíti a felhasználó számára a PC-s feladatok elvégzését. Korszerűsített felhasználói felülettel rendelkezik, új szolgáltatásokkal könnyíti a mindennapi műveleteket, telepítése után az asztali és a hordozható számítógépek a korábbinál nagyobb sebességgel, gazdagabb funkcionalitással, ugyanakkor energiatakarékosabban működtethetők.

"Soha nem érezhették olyan jól magukat a PC-k, mint most, a Windows 7-tel" - mondta Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. Mint elmondta, a kezdeti értékesítési adatok a Windows 7 sikerét vetítik előre. A Microsoft új operációs rendszerének megjelenésekor, október 22-én 0 órától 1 óráig a Saturn budai áruházában rendkívüli nyitva tartás keretében kezdtük árusítani a Windows 7-et, egyetlen óra alatt több száz darabot értékesítettünk belőle. A vásárlói jelzések alapján látszik, hogy jóval nagyobb a kereslet erre a termékre, mint a Vistára.

"Arra számítunk, hogy a szoftver felhasználóbarát jellege, gyorsasága és egyszerűsége miatt a későbbiekben is népszerű lesz a vásárlók körében. Törekszünk arra, hogy az általunk kínált hordozható és asztali számítógépek közül minél több legyen a Windows 7-et tartalmazó gép." - foglalta össze az első értékesítési tapasztalatokat, és az azok alapján kirajzolható jövőképet Balogh Péter, a Saturn koncepciómenedzsere.

"A HP reményekkel teli várakozással tekint a Windows 7 megjelenésére, mivel a hardver csak egy megbízható, gyors, és könnyen kezelhető szoftver futtatásával nyújthat komplett felhasználói élményt. Az új Windows iránt a fogyasztói piac egyértelmű pozitív visszajelzésén túl, a lényegesen lassabban reagáló üzleti szegmensben is jelentős érdeklődést tapasztalunk, ami reményeink szerint növelni fogja az év végi üzleti lehetőségeinket a hazai piacon is." - mondta Takáts Kristóf, a HP Magyarország vezérigazgató-helyettese, a PC üzletág igazgatója.

A Microsoft partnerei által fejlesztett hardverek, szoftverek és szolgáltatások világszerte több mint egymilliárd felhasználónál működnek, így természetes, hogy a Microsoft a partnereit is szorosan bevonta a Windows 7 koncepciójának megalkotásába és a tervezésbe. A közös munka eredményként a Microsoft nagyobb teljesítményt tudott elérni a PC-knél, az új operációs rendszer a szoftverek és hardverek széles körével kompatibilis. Máris több mint 16 ezer szoftver- és hardverszállító épít alkalmazásokat Windows 7 alapokon. Magyarországi partnereink 3 ezer szakembere vett már részt Windows 7 képzésen, s a hazai fejlesztéseket az is segíteni fogja, hogy az év végéig háromszáznál is több partnercég tér majd át Windows 7-re saját belső informatikai környezetében - jelentette ki Drajkó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward