A Lenovo sem marad ki a Tegra 3-ból

A Lenovo sem marad ki a Tegra 3-ból

Szinte mindennapos lett az a hír a Tegra 3 bejelentése óta, hogy egy újabb gyártó csatlakozik a felhasználók köréhez. Ezúttal a Lenevo-t hozták hírbe egy Tegra 3 alapú táblagéppel, ami ráadásul már az Android ICS-sel érkezhet.

A hongkongi vállalat készülő táblagépe egyelőre nem kapott nevet, de az eddig napvilágot látott hírek tanúsága szerint a piacot még az idei évben meghódíthatják vele. A konfigurációról nem mindent tudunk eddig, de egy rendkívül erős konstrukció érkezhet az ismert részletek alapján.

A fő kezelőszerv szerepében egy 10,1 colos átmérővel rendelkező képernyőt kapunk, aminek a felbontása várhatóan a már megszokott trendek szerint 1280 x 800 pixel lesz, valamint a kapacitív, multitouch képesség is borítékolható. A készülék kialakítását a "Fusion-Skin" névvel illeti a Lenovo, de ennek mibenlétéről egyelőre csak találgatni lehet. Elképzelhető hogy a hátlapon elhelyezett ujjlenyomat olvasós optikai joystickkal van összefüggésben, igen jól olvastátok; egy optikai joystick kapott helyet a hátoldalán, ennek a szerepe a navigáció során fog megmutatkozni valószínűleg, de konkrét dolgot nem árult el a kínai gyártó ezzel kapcsolatban. Volt már ilyennel dolgunk, szóval nem újdonság a nap alatt, 2006-ban a Samsung V960-ba építve tűnt fel hasonló érzékelő elsőként. A hátlap felső részén találunk még egy kamerát, ennek a képességeit sem ismerjük, de az biztos, hogy a LED villanónak hála, gyengébb fényviszonyok között is használható lesz. Valamint a készülék peremén van egy teljes értékű USB csatlakozó is, a szokásos gombok mellett.

Az Nvidia Tegra 3 a Lenovo táblagépében, az értesüléseink szerint 1,6 GHz-en üzemel majd, ez 300 MHz-cel magasabb órajel, mint az Asus Eee Pad Transformer Prime esetében. Viszont nem ez az a pont, ami érdekes a kiszivárgott információ morzsák közül, hanem hogy az Nvidia chip mellett 2 GB Ram lesz, amik 1600 MHz-en működnek. Ezt az információt érdemes gyanakvóan kezelni, ugyanis azon túl, hogy brutális érték, a lapka támogatása is csak LP-DDR3-ra vonatkozik, amik pedig 1600 MHz-ig nehezen mennek el, vagyis ez már igencsak határérték lenne.

Érdekesnek ígérkezik tehát a Lenovo táblagépe, és még érdekesebb lesz, ha valóban még az év vége előtt piacra kerül, mindezt úgy, hogy már az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) teljesít majd rajta szolgálatot. A várható árról egyelőre semmit nem tudunk, mint ahogy a bevetés dátumáról sem, és arról sem hogy hazánkban kapható lesz-e.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward